BACILA UD KROZ PROZOR I POČELA DA VRIŠTI! Godinama je silovao VAGINALNO I ANALNO, a onda je zgrabila nož, odsekla mu penis i počela da beži!

Bračna silovanja i batine presekla je 1993. nožem, svet se tih godina lomio oko porodičnog nasilja i slomio se na njoj.

Lorena i Bobit
Lorena i Bobit, Foto: screenshoot/Youtube

Postoje i takve teze po kojima je njen čin praktično istog trenutka uticao na popularnu kulturu.

Tad još ni 23-godišnja Lorena Bobit postala je svetski poznata kad je u ponoć 1993. godine zgrabila 20-centimetarski kuhinjski nož i 26-godišnjem suprugu Džonu odrezala penis. Izjurila je iz kuće, uskočila u automobil, vozila kraće vreme, a onda, tek u tom trenutku postavši svesna što je učinila i šta drži u ruci, vrišteći je bacila odrezani komad tela kroz prozor.

Lorena i Bobit
Lorena i Bobit, Foto: screenshoot/Youtube

Na kraju je pozvala policiju, čak im pomogla i naći penis kako bi ga Džonu Bobitu pokušali prišiti nazad. Iz gradića u Virginiji u SAD-u takva jedna vest eksplodirala je svetom, Zapad je bio šokiran potezom zlostavljane žene koja više nije mogla trpeti i tako bizarnom povredom. Treba imati na umu da je to bilo bitno pre globalne internet povezanosti, da su se vesti pratile novinama, TV-om, radiom, da su novinari telefonski javljali u redakciju ako je šta bilo hitno. Sve do danas američki mediji prate njihove sudbine i četvrt veka posle tog događaja Amazon je u februaru na svom Prime Videu počeo prikazivati dokumentarnu TV seriju u četiri nastavka "Lorena". Ona je bila useljenica iz Venecuele, on veteran marinaca i. Upoznali su se 1989. godine i jako se zaljubili.

- Bio je drag, šarmantan, pažljiv. I onda su se stvari počele menjati. Upala sam tačno u obrazac koji opisuje sindrom zlostavljane žene nako medenog meseca, kad je obećavao da će se stvari promeniti - podsetio je dokumentarac na njenu priču godinama posle. Nije imala pojma što joj se dogodilo. U Engleskoj je samo četiri godine ranije Kiranjit Ahluvalia napravila napalm, polila njime supruga i živoga ga spalila. Skloništa za zlostavljane žene tek su se počela otvarati. Svet se otvarao.

Dve godine ranije Vilijam Kenedi Šmit, član čuvene dinastije Kenedi, oslobođen je optužbi za silovanje. Kako nije bila reč o bilo kome, mediji su detaljno pratili suđenje. Iste godine na simpozijumu u Las Vegasu izbio je skandal zato što je više od 100 činovnika i vojnika, ispostavilo se, seksualno na razne načine zlostavljalo 83 žene i sedam muškaraca. Zapadni svet se tih godina lomio i dobrim se delom prelomio i na Loreni Bobit. Prvo policiji, potom i poroti na suđenju, u suzama je govorila kako ju je tukao, mučio i psihički i emocionalno, nebrojeno puta je silovao, i vaginalno i analno. "Činilo mi se da što mu češće govorim: "Ne!", on to više želi."

Deo spektakla bilo je i to što je jedna žena u situaciji kad joj je pretilo 20 godina zatvora, zato što se htela obraniti od silovanja, na kraju oslobođena, s punim razumevanjem suda kroz što je prolazila. Mnogi mediji u to vreme bavili su se više spektaklom sakaćenja intimnog dela jednog muškarca. To je zaista delovalo groteskno, ali samo ako bi se iščupalo iz konteksta, što su tabloidi uveliko i radili.

Kakav je šok predstavljao slučaj i time ipak navodio na razmišljanje o uzrocima pokazuje anegdota iz hitne, kad su dovezli Džona te noći. Jedna od medicinskih sestara prisetila se da su svi muškarci u hitnoj, valjda se podsvesno povezujući sa sudbinom tipa koji se previja u krvi, sedeli prekrštenih nogu u pozi "kao da se štite".

- A mi, žene u hitnoj, pitale smo se: "Što joj je učinio da je natera na ovakav čin?" Nakon devet i po sati operacije, koja je uključivala jako puno veštine s očuvanjem tkiva i mikrohirurškog umeća, koja su tad bila potpuna novina, spasili su mu penis. Dokumentarac je koristio i njegovu ispovijest ABC-u. "Kad sam skočio, vidio sam da krvarim. Osećao sam da mi pada krvni tlak. Bilo je kao da sam u horor filmu", kiselo se osmjehnuo. "Ispalo je da je to stvarno. Bio sam užasnut, prestravljen", rekao je i dodao: "Umreću. To je to, umreću". Ne samo što nije umro, nego je 1996. godine snimio pornofilm "Frankenpenis", zvali su ga u TV emisije, postao je slavan i danas je mnogim medijima zgodno popratiti šta se s njime događa.

- Moja priča se pogubila po tabloidima i postala je velika sprdačina. A porodično nasilje nije sprdačina. Nema nikakve šale u seksualnom zlostavljanju - pričala je Lorena u dokumentarcu koji je delom uspeo da donese redau tu priču.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi