Frizeri znali da su zaraženi koronom, a svaki dan išli na posao! Ugrozili stotine mušterija

Alo.rs/Jutarnji.hr/I.L. | vesti 2020-05-24 22:58:22 2020-05-24 22:58:22

Svi koji su bili izloženi potencijalnoj zarazi biti kontaktirani i biće im ponuđeno testiranje na virus.

Shutterstock, ilustracija

Dan nakon toga otkriveno je kako je drugi stilista, iz istog salona, takođe pozitivan na virus. Taj stilista na radnom mestu bio je u kontaktu s 56 osoba.

Obojica su se na posao vratili u drugoj nedelji maja i osam su dana odlazili na posao, iako su imali simptome koronavirusa. Saloni su se u Misuriju otvorili 4. maja, a svi klijenti i radnici su morali da nose zaštitne maske.

U zdravstvenom zavodu okruga Springfield-Greene rekli su kako su se radnici u salonu Great Clips pridržavali svih mera i čistili objekat redovno te da su, zahvaljujući pažljivom vođenju kontakata, uspeli da dođui do svih osoba koje su bile u kontaktu s obolelim frizerima, prenosi CNN.

Nadaju se da neće biti “dodatnih slučajeva zaraze” jer su svi radnici i klijenti nosili zaštitnu masku u salonu. Dodali su da će svi koji su bili izloženi potencijalnoj zarazi biti kontaktirani i biće im ponuđeno testiranje na virus.

“Dobrobit kupaca i stilista Great Clipsa naš je prioritet. Zatvorili smo salon u kojem su oboleli frizeri radili i trenutno provodimo dubinsko čišćenje i dezinficiranje objekta”, stoji u saopštenju vlasnika frizerskog salona.

Što se tiče obolelih stilista, nisu dali dodatne informacije o njihovu zdravstvenom stanju ni kad su se testirali.

 

Expand player
Pogledajte više