muslimanska policija,
printscren youtube
muslimanska policija,

printscren youtube

muslimanska policija,, Foto: printscren youtube

 

Oni nisu policajci, ni komunalci, već nova "muslimanska patrola" - prva te vrste u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Muslimanska patrola" sarađuje sa policijom, kako bi zajedno pomogli svojim komšijama da postanu "prijateljskiji" prema muslimanima.

ŠIPTAR PRIŠAO I OTEO ZASTAVU... Srbi tukli Albance u Njujorku, Perđokaj izvukao najdeblji kraj! Policija ih jedva razdvojila

Idejni tvorac ovog volonterskog projekta, koji se može pohvaliti sa najmanje 30 članova, je jemenski migrant, koji živi u SAD.

Glavni cilj "muslimanske komjuniti patrole" (MCP - Muslim Community Patrol) je da bude "oči i uši" muslimanske zajednice u Bruklinu.

 

Zbog uniformi i vozila opremljenim sirenama i oznakama koje su u boji redovne policije, ljudi se lako mogu zbuniti. Ipak, ovi "policajci" patroliraju nenaoružani i nemaju policijska ovlašćenja.

muslimanska policija,

printscren youtube

muslimanska policija,, Foto: printscren youtube

 

Umesto toga, grupa obaveštava putem radio stanice policiju u slučaju da primeti nešto što zahteva policijsku akciju - ili upotrebu sile.

 

Veruje se da je volonterska organizacija prva "muslimanska patrola" te vrste u Sjedinjenim Državama.

Patrola je osnovana kao odgovor na zabrinutost zbog islamofobije, iako volonteri rade mnogo više od puke patrole ulicama - nude savetovanje, hrane beskućnike i učestvuju u drugim projektima u zajednici.