DVE ODLUKE, JEDNA GREŠKA! Federika Mogerini 11 dana pre odlaska sa funkcije popljuvala EU! Poručila administraciji u Briselu - Ovo su propuštene šanse!

Osvrnula se na svoj rad u EU administraciji

Federika Mogerini
Federika Mogerini, Foto: Tanjug/AP

 * Federika Mogerini ocenila je danas da odlaganje odluke Evropskog saveta o otpočinjanju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom predstavlja istorijsku grešku

* Ona je sumirajući svoje aktivnosti prethodne nedelje na svom blogu navela da tekst pod nazivom "Dve odluke, jedna greška"

* To je više od propuštene šanse, to je istorijska greška za koju se nadam da će što pre biti promenjena

Odlazeća visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini ocenila je danas da odlaganje odluke Evropskog saveta o otpočinjanju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom predstavlja istorijsku grešku.

Merkelina saradnica ugasila svetlo, Srbiji se ne piše dobro!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 17.10.2019. 16:42 Novoimenovana predsednica Evropske komsije Ursula fon der Lajen kaže da nema signala da će na sastanku lidera EU u Briselu biti postignuta odluka u procesu proširenja EU.

 

Ona je sumirajući svoje aktivnosti prethodne nedelje na svom blogu navela da tekst pod nazivom "Dve odluke, jedna greška", piše posle "teškog" Evropskog saveta na kojem su šsefovi država i vlada odložili odluku o otvaranju pregovora o pristupanju Albanije i Severne Makedonije Evropskoj uniji, uprkos, kako kaže, izvanrednom napretku koje su postigle dve zemlje i protivno preporuci Evropske komisije.

 

"To je više od propuštene šanse, to je istorijska greška za koju se nadam da će što pre biti promenjena", napisal je Mogerini na svom blogu sumirajući svoje aktivnosti tokom prethodne nedelje.

Mogerini je pomenula i dve važne odluke - jedna se tiče odobravanja novog sporazuma sa Londonom o Bregzitu, a druga je potvrda jedinstvenog stava EU o turskoj vojnoj intervenciji u Siriji.

NAKON ERDOGANA U SRBIJU STIŽU ONI! Karte su na stolu! Iza zatvorenih vrata se rešava sudbina Balkana!

IZVOR BLIZAK ZAEVU OTKRIVA ZA ALO.RS! “Lažu, ostavku ne dam ni za šta na svetu”!

SEVERNA MAKEDONIJA POSTAJE SUPER SILA Zaev se sastao sa čuvenim proizvođačem, a kad su novinari krenuli da se raspituju, zalupili su im vrata pred nosom!

BONUS VIDEO: Prepad na teroriste - vežbe na aerodromu u Batajnici

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi