Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Uvođenje ratnog zakonodavstva znači stupanje na snagu propisa u slučaju ratne opasnosti ili ratnog stanja, a u praksi dolazi do suspenzije civilnog zakonodavstva.

U peticiji, koju je objavila, kako je pojedini mediji karakteripu, desničarska organizacija „We the People Convention“ sa sedištem u Ohaju, navodi se da „nije preostao nikakav miran način da se sačuva Unija“ nakon novembarskih izbora i poziva Trampa da iskoristi ovlašćenja koja ima i spreči drugi građanski rat.

„Ograničeno ratno zakonodavstvo je očigledno bolja opcija od građanskog rata!“, navodi se u pismu koje prati peticiju.

Između ostalog, od Trampa se zahteva da uvede ograničeno ratno zakonodavstvo kojim bi privremeno bio suspendovan Ustav i civilna kontrola izbora, kako bi vojska mogla da sprovede nove izbore koji će prilazati pravu volju građana. Biznis insajder, međutim, navodi da predsednik Amerike nema ovlašćenja da samovoljno odlučuje o izborima, čak ni u slučaju uvođenja ratnog zakonodavstva.

Flin, kome je Tramp pre nedelju dana odobrio pomilovanje, objavio je na Tviteru peticiju uz komentar: „Sloboda nikada ne kleči, osim pred Bogom“.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

moni

03.12.2020 16:47

bravo...tako treba...krađa je evidentna...

Aleksandar Neveliki

05.12.2020 08:47

@moni - Može Tramp samo da kmeči kao mala curica.Glavni zapovjednik američke vojske je izjavio da je vojska zadužena da štiti Ustav,a ne nekog političara koji ne može prihvatiti poraz.

UJVIDEK

03.12.2020 16:50

Kako se be pobijete konačno?!