Donald Tramp i Majk Pens
EPA-EFE/SHAWN THEW
Donald Tramp i Majk Pens

EPA-EFE/SHAWN THEW

Donald Tramp i Majk Pens, Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

- Danas imam veliku čast da objavim da će SAD izdvojiti dodatnih 56 miliona dolara za podršku našim partnerima u regionu koji pomažu narodu Venecuele - rekao je Pens.

PROČITAJ JOŠ:

On je pozvao sve države Grupe Lima da zamrznu imovinu kompanije PDVSA i predaju je kompletno "Vladi Gvaida".

Nikolas Maduro

EPA

Nikolas Maduro, Foto: EPA

- U narednim danima SAD će objaviti još oštrije sankcije korumpiranoj finansijskoj mreži režima (Madura). Naći ćemo svaki dolar koji su oni ukrali i vratiti ga venecuelanskom narodu - rekao je Pens.

Ranije je američko Ministarstvo finansija saopštilo da uvode nove sankcije Venecueli. Na crnoj listi su se našla četvorica zvaničnika Bolivarske Republike.

PREPORUČUJEMO:

Za rušenje bivšeg predsednika SRJ i lidera SPS Slobodana Miloševića, Amerika je dala preko 25 miliona dolara, dok su zajedno SAD, Velika Britanija i Nemačka u tu svrhu izdvojile preko 60 miliona "zelenih novčanica". U plan rušenja Miloševića bili su uključeni specijalci CIA, SAS i mnogi drugi obaveštajci.

Slobodan Milošević

AP/Darko Vojinović

Slobodan Milošević, Foto: AP/Darko Vojinović

Ove tvrdnje iznela je 2014. godine i Američka agencija za međunarodni razvoj, koja je objavila da su SAD izvojile oko 25 miliona dolara za rušenje Miloševića, a nekoliko stotina hiljada je dato direktno "Otporu".

Rušenje Miloševića dugo je planirano, a u Briselu je bilo predlagano čak i ubistvo predsednika SRJ.

Podatke je prvi objavio engleski reporter i urednik za međunarodne odnose televizijske stanice "Skaj Njuz" Tim Maršal, koji je naveo da je Amerika dala ogromne sume novca za rušenje bivšeg predsednik Jugoslavije.