Kuvajt
Twitter/Printscreen
Kuvajt

Twitter/Printscreen

Kuvajt, Foto: Twitter/Printscreen

Kuvajtski emir je odlučio da sam provoza svoj automobil bez pratnje ili kolone nakon prve molitve u petak koju je obavio nakon preuzimanja vlasti u ovoj arapskoj državi.

Pročitajte još:

Korisnici društvenih mreža podelili su video snimak kuvajtskog emira, šeika Navafa Al-Ahmada Al-Žabera Al-Sabaha, nakon njegove prve molitve u petak posle polaganja zakletve da će vladati zemljom.

ANKETA: Kuvajt se NE graniči sa:

 

Službeni nalog kuvajtskog lista "Al-Rai", putem Tvittera je podelio video klip u kome se pojavljuje emir Kuvajta koji napušta džamiju, a zatim se odvozi automobilom i vozi sam bez konvoja ili pratnje, navodi list.

Šeik Navaf Al-Ahmad Al-Žaber Al-Sabah položio je zakletvu ispred Kuvajtske narodne skupštine kao emir zemlje, nasledivši svog pokojnog brata, šeika Sabaha Al-Ahmada Al-Sabaha.

Princ je rekao, prema kuvajtskoj novinskoj agenciji:

- Kunem se Bogom svemogućim da ću poštovati Ustav i zakone države i braniti slobodu naroda, mir i blagostanje zemlje i da ću zaštititi nezavisnost domovine i njen teritorijalni integritet.

Član 60. kuvajtskog Ustava predviđa da će emir, pre početka obavljanja svojih ovlašćenja, položiti ustavnu zakletvu na posebnom zasedanju Nacionalne skupštine.

Juče, u utorak, emirski Divan (predsedništvo) u Kuvajtu objavio je smrt emira šeika Sabaha Al-Ahmada Al-Žabera Al-Sabaha, u 91. godini.

- Emirski Divan tuguje zajedno sa kuvajtskim narodom, arapskim i islamskim narodima i svetom, Njegovim Visočanstvom emirom, šeikom Sabahom Al-Ahmadom Al-Žaberom Al-Sabahom - navodi se u kratkoj izjavi emirskog Divana.

Juče je kuvajtski kabinet proglasio prestolonaslednika šeika Navafa Al-Ahmada za novog emira zemlje, da nasledi šeika Sabaha Al-Ahmada Al-Žabera Al-Sabaha.

Preporučujemo: