Džordž Flojd
Printscreen Facebook

 

Džordž Flojd

Printscreen Facebook

Džordž Flojd, Foto: Printscreen Facebook

Amerika na nogama 

Kada je pušten iz zatvora, preselio se u Mineapolis i želeo da tamo započne novi život. Znali su ga kao nežnog diva.

Rođen je u Severnoj Karolini pre 46 godina. Živeo u Hjustonu (Teksas). U Mineapolis se preselio pre nekoliko godina da nađe posao, navodi njegov prijatelj Kristofer Haris.

Znali su ga još i kao velikog Flojda. Bio je otac šestogodišnje devojčice koja živi u Hjustonu sa svojom mamom, Roksi Vašington. Ona je rekla za Hjustonsku hroniku da je Flojd bio dobar otac njihovom zajedničkom detetu - Đijani.

Za sobom je ostavio i devojku Kortni Ros, koja je izjavila da je slomljena posle gubitka.

- Jutrošnji prizor Mineapolisa u plamenu bi skrhao Flojda - rekla je za Star tribjun - Voleo je ovaj grad. Došao je ovamo i ostao zbog ljudi i prilike.

Bio je talentovan atleta, tokom školovanja odličan u baksetu i košarci. Jedan od njegovih školskih drugova, opisao ga je kao mirnu ličnost, nežnog duha.

Kako je majka njegove ćerke navela, Flojd ipak nije završio školu, već se posvetio hip-hopu. Bio je deo grupe Skrud Ap Klik. Kako se mučio da nađe posao, prešao je u Mineapolis u potrazi za zaposlenjem. Tu je već radio dva posla - vozio kombi i radio kao obezbeđenje jednog latinoameričkog restorana "Konga Latin bistro".

Jedna od mušterija bistroa na svom Fejsbuk profilu je napisala da je više volela njegove zagrljaje od "običnih".

- Naljutio bi se ako ga ne biste pozdravili. Zaista je voleo svakog da vidi. Želeo je da se svi lepo zabave.

Njegova sestra Bridžit opisala ga je kao čoveka koji bi za drugog skinuo košulju s leđa. Drugi njegov prijatelj napisao je na Fejsbuku: "Nežni div je dobio krila. Nisam imao priliku da ti kažem - Volim te!

Prema sudskim dokumentima, Flojd je bio optužen 2007. za oružanu pljačku kuće. Bio je osuđen na pet godina zatvora dve godine kasnije. Na nedavno postavljenom snimku na društvenim mrežama protiv nasilja i oružja: "Naša generacija je očito izgubljena".

Na snimku hapšenja čuje se kako Flojd kaže da ne može da diše, pre nego što je podignut na nosila i odvezen u Hitnu. U bolnici je preminuo. Policajac Čuvin je optužen za ubistvo, a preostala trojica policajaca umešana u zločin, otpušteni su.

Bivša vlasnica bara u Mineapolisu posvedočila je da su obojica, i Flojd i Čuvin, bili zaposleni kao obezbeđenje u tom baru u isto vreme. Ona je kazala da se policajac bavio obezbeđenjem mimo dužnosti, te da nije znala da li su se poznavali, ali da je bila prilika kada su radili tokom iste večeri.

Kazala je i da je Čuvin često reagovao previše burno, te da je koristio biber sprej na ljudima.

- Ima kratak fitilj. Deluje uplašeno - kazala je ona.

Komentari (7)

Miroslav

30.05.2020 16:08

Zašto je hapšen? O tome se ne priča? Jel pružao otpor? Dajte sve podatke.

Foris Getnis

31.05.2020 13:04

@Miroslav - E nedamo ti sve podatke. Šta će tebi sve podatke?

Miki

30.05.2020 16:36

Ako je izvrsio oruzanu pljacku i nije bas toliko bio dobrocudan.

Igor

31.05.2020 08:38

@Miki - Sve je to tačno, pandur je idiot i treba ga linčovati. Ali pričati o ovom čoveku kao o dobroćudnom divu je smešno. Počiniš razbojništvo i odeš i pomoliš se i puj pike ne važi... Nije zaslužio da umre, pogotovo ne ovako, ali ne preterujmo

Miami

31.05.2020 08:25

I ovi su nezni, sto pale i pljackaju...

o ovome ćute

31.05.2020 11:10

Pola zasluga priparada pripadnicima iste grupe koji su rasirili "dobar glas" o sebi čestim razbojništvima .

Ana

31.05.2020 15:56

Neznam kakav je bio,niko to od nas ne zna,samo njegova porodica zna.Bitno je da je voleo svoju ćerku.Gledala sam video u kom se vidi kako mu je ,,policajac" pritisao vrat kolenom,iako mu on govori da ne može da diše.Ne znamo kakav je čovek bio ali nije zaslužio tako da umre.Strašno taj policajac kao da je imao nešto protiv njega tek kada se onesvestio onda ga je pustio .