Džo Bajden
Tanjug / AP
Džo Bajden

Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

Bivša pomoćnica Džoa Bajdena optužuje predstavnika Demokratske stranke za predsednika SAD da ju je seksualno napao tokom ranih 1990-ih, kada je bio senator. Bajdenova kampanja negira optužbe.

U dva nedavna intervjua za AP, Tara Rid je tvrdila da se napad dogodio u proleće 1993. godine u podrumu poslovne zgrade Kapitom Hil. Podnela je u četvrtak policijski izveštaj u Vašingtonu, rekavši da je žrtva seksualnog napada od strane neimenovane osobe 1993. godine, čiji je primerak dobio AP.

To nije prvi put da je Rid optužila bivšeg potpredsednika. Prošle godine je javno optužila Bajdena za neprimereno dodirivanje, ali nije navodila seksualni napad.

U izjavi, zamenik menadžera kampanje i direktorka komunikacija Bajdena Kejt Bedingfild rekla je da je bivši potpredsednik „svoj javni život posvetio promeni kulture i zakona oko nasilja nad ženama“, ukazujući na Zakon o nasilju nad ženama. Rekla je da "čvrsto veruje da žene imaju pravo da budu saslušane - i čuju se s poštovanjem", ali je dodala: "Takve tvrdnje takođe treba pažljivo da razmotri nezavisna štampa."

Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Tarina izjava dolazi u ključnom trenutku za Bajden. Bivši potpredsednik želi da ujedini Demokratsku stranku koja stoji iza njegove kampanje kao kandidat za predsednika SAD nakon što je senator Berni Sanders odustao od trke prošle nedelje. Žene su presudni blok glasača za demokrate i bilo kakva erozija podrške Bajdenu mogla bi da potopi njegovu kandidaturu na jesen.

Komentari (1)

Crni

13.04.2020 17:54

Pogledajte samo kako ljubi svoju unuku u usta i sve ce biti jasno.