Indija
EPA
Indija

EPA

Indija, Foto: EPA

Dok drugi smrtonosni talas korona virusa, nošen opasnim sojem sa duplom mutacijom, razara Indiju, tela preminulih se gomilaju brže nego što radnici krematorijuma mogu da ih kremiraju, zbog čega su primorani da rade i noću.

– Pre pandemije, kremirali smo osam do 10 ljudi dnevno. Sada kremiramo 100 do 120 – rekao je Džitender Sajng Šunti, šef krematorijuma istočnom Nju Delhiju.

Potražnja je toliko velika da se krematorijum Simapuri proširio na svoj parking, gde desetine radnika grade nove platforme za kremiranje od cigle i maltera. Ima toliko malo prostora, toliko mnogo tela, da porodice moraju da dobiju kartu sa brojem i čekaju u redu.

U Nju Delhiju je zapaljeno toliko lomača, da su zalihe drva pri kraju. U utorak je Džaji Prakaš, gradonačelnik Severnog Delhija, pisao regionalnim vlastima tražeći da im se obezbedi stabilno snabdevanje drvima.

U petak su zvanično zabeležena još 386.452 novozaražena i 3.498 smrtnih slučajeva – ali zdravstveni stručnjaci su upozorili da bi istinite brojke mogle biti deset puta veće, što dnevno iznosi tri miliona infekcija dnevno.

Tim tempom, zemlja bi mogla da zabeleži više od 30.000 smrtnih slučajeva od dnevno u roku od nekoliko nedelja, ali loše vođenje evidencije u zemlji znači da istinska razmera ovog pandemijskog pakla možda nikada neće biti poznata.

Fotografija vozila Hitne pomoću punog tela žrtava kovida, koja kruži društvenim mrežama, poslednji je mračni dokaz agonije koja se odvija širom zemlje sa 1,4 milijarde stanovnika.

Komentari (1)

Mene brine..

03.05.2021 08:54

tripli mutant...