Vladimir Putin
EPA

 

Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

* U tajnoj msiji 2017. godine, SAD su uspešno povukle iz Rusije jednog od svojih visoko poverljivih izvora koji je radio u ruskoj vladi

* Portparolka CIA Britani Bramelrekla je CNN-u da se radi o pogrešnim nagađanjima

* Špijun je povučen zbog zabrinutosti da je izložen opasnosti

 

Kako prenosi CNN, ta osoba je bila važna za američke obaveštajne službe, jer je, iako nije spadala u ljude od poverenja predsednika Vladimira Putina, mogla da dostavlja slike dokumenata koji su bili na stolu ruskog lidera.

Rano jutros britanski parlament odbacio poslednji predlog novog premijera!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 10.09.2019. 07:22 Šta će biti sa Bregzitom? Boris Džonson, Foto: Tanjug/AP Britanski parlament odbacio je predlog premijera Borisa Džonsona da raspiše izbore, glasajući rano jutros protiv tog predloga. Da bi se raspisali izbori, parlamentu je bilo potrebno 434 glasova, odnosno dve trećine od 650 predstavnika u Donjem domu parlamenta, prenosi Rojters AUTOR: Alo/AMN/V.M.

Taj tajni izvor pružao je informacije duže od jedne decenije, a prema izvorima CNN-a, špijun je povučen zbog zabrinutosti da je izložen opasnosti.

Odluka o povlačenju špijuna doneta je u maju 2017. gosdine, a nakon zabrinutosti obaveštajnoih službi da je amerčki predsednik Donald Tramp možda prosledio poverljive informacije tokom sastanka s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom i tadašnjim ambasadorom Rusije u SAD Sergejom Kisljakom.

Portparolka CIA Britani Bramelrekla je CNN-u da se radi o pogrešnim nagađanjima, dok je portparol nekadašnjeg direktora CIA, a sada državnog sekretara Majka Pompea, odbio da komentariše slučaj. Portparolka Bele kuće Stefani Grišam izjavila je da izveštavanje CNN-a nije samo netačno, već "dovodi i živote u opasnost".

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Emanuel Makron se POKLONIO srpskoj zastavi