LJUT I BESAN Došlo je do sukoba, Tramp hitno povlači svoju vojsku!

Donald Tramp oduvao NATO.

 

Donald Tramp
Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Američkim vojnicima koji učestvuju u brojnim misijima zabranio svako kretanje. Odlukom Vašingtona, američki vojnici neće učestvovati ni u NATO manevrima nazvanim "Difender Evropa 20" (Branilac), koji su nedavno počeli u Evropi.

Prema naredbi koju je izdao Mark Esper, američki ministar odbrane, obustavljeno je kretanje svih američkih vojnika u inostranstvu u periodu do 60 dana.

Esper je za Rojters rekao da je cilj da se ograniči širenje koronavirusa kroz redove vojske, piše Republika.

- Naređenje se odnosi na sve američke snage, civilno osoblje i njihove porodice, ali će biti izuzetaka - rekao je Esper, koji je kao primer naveo povlačenje američkih vojnika iz Avganistana, koje će se, kako je rekao, nastaviti.

Srpski telegraf prvi je pisao o sukobu Amerike i NATO. U tekstu koji smo objavili profesor međunarodnih odnosa Srđan Perišić je uz podsećanje da je Tramp naredio da se zaustave sve avionske linije prema Evropi izjavio i ovo:

- Izgleda da je došlo do sukoba u vrhu SAD između Trampa i vrha NATO, odnosno delova duboke države, jer su oni insistirali da se sa planom nastavi do kraja, da se održi ta vežba i da se nastavi slanje vojnika iz SAD. Tramp je to hteo da zaustavi i uspeo je na kraju.

Povezane vesti

 • Korisnik: Luka
  27/03/2020 - 09:15
  Tramp je sklon mirotvorstvu,ali otpor duboke drzave,ratnih huskaca i vojne industrije je prevelik
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi