Došli po specijalnom zadatku?! Evo šta im je na PAMETI. Ipak, JAO NJIMA ako nalete na MEKSIČKE kasapine!

Alo/Agencije/V.M. | vesti 2019-06-25 19:48:20 2019-06-25 19:48:20

Američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost upozorilo je meksičke vlasti da postoji mogućnost da su dve osobe koje se smatraju članovima "Islamske države" ušle u Meksiko iz Centralne Amerike, javio je meksički portal "Ekselsior".

Profimedia

Prema navodima portala, relevantno obaveštenje primila je Federalna policija Meksika.

U obaveštenju se navodi da su dvojica državljana Egipta Ibrahim Muhamed i Muhamed Eisa, zajedno sa Iračaninom Ahmedom Ganimom Muhamedom el Džuburijem, viđeni u Panami u maju i početkom juna u Kostariki.

Pročitajte još:

Za svu trojicu se smatra da su članovi "Islamske države", preneo je "Sputnjik". Trenutna lokacija dvojice Egipćana nije poznata i veruje se da su ušli u Meksiko, dok je Iračanin uhapšen u Kostariki.

"Ekselsior" napominje da američke vlasti veruju da bi SAD mogle da budu konačno odredište dvojice Egipćana.

Da podsetimo, Meksiko je poznat po opasnim bandama koje haraju čitavom zemljom i ubijaju svakog ko se zatekne u nezgodno vreme na nezgodnom mestu. Naime, poznat je primer studenata, policajaca, turista itd., koji su nestali bez traga i glasa, da bi posle izvesnog vremena bili pronađeni u bespućima meksičkih pustara.

Meksičke bande su po svireposti jednake sa Islamskom državom, ako ne i brutalnije po metodama likvidacije i mučenja neprijatelja. 

Možemo samo da nagađamo kakav bi to bio okršaj između brutalnih Meksikanaca i džihadista ID.

Expand player
Pogledajte više