Donald Tramp
AP
Donald Tramp

AP

Donald Tramp, Foto: AP

Predsednik Donald Tramp je u nedelju nakratko napustio svoju bolničku sobu u Vojno-medicinskom centru Volter Rid da bi se zahvalio svojim pristalicama ispred bolnice.

Pročitajte još:

Predsednik je bio u "Zveri", kako se zove predsednička limuzina, a pozdravljala ga je masa fanova i simpatizera. Tokom prolaza, Tramp je nosio masku za lice i mahao okupljenima.

Prethodno je Trampov najbolji lekar dr. Šon Konli otkrio u nedelju da je predsednika lečio steroidom i da ga je stavio na kiseonik u subotu otkrivajući hronologiju lečenja.

Donald Tramp

AP

Donald Tramp, Foto: AP

Konli je u nedelju bio primoran da objasni da je došlo do zabune oko predsednikovog zdravstvenog stanja jer su komentari šefa kabineta Marka Medova bila loše protumačena.

- Šef i ja radimo rame uz rame - rekao je Konli za Medova.

- Mislim da je njegova izjava pogrešno protumačena.

Medov je nesmotreno pred novinarima rekao da je predsednikovo stanje "zabrinjavajuće".

- Vitalne funkcije predsednika tokom poslednja 24 sata bile su vrlo zabrinjavajuće, a sledećih 48 sati biće kritični u pogledu njegove nege. Još uvek nismo na jasnom putu ka potpunom oporavku - rekao je tada Medov.

Donald Tramp

AP

Donald Tramp, Foto: AP

Potpredsednik Majk Pens i druga dama Karen testirali su se na koronavirus u nedelju, i oboje su negativni na kovid-19.

Viši Trampov savetnik za kampanju Džejson Miler rekao je u nedelju da je Tramp "spreman da se vrati na put kampanje".

Njegov kolega, stariji savetnik za kampanju, Stiv Kortez, rekao je u nedelju da je Tramp "podjednako optimističan kao i uvek do sada", dodajući: "Ovaj predsednik će se oporaviti".

Donald Tramp

AP

Donald Tramp, Foto: AP

Komentari dolaze ujutro nakon što je lekar Bele kuće, komandant mornarice dr. Šon Konli, rekao na brifingu u subotu da Tramp "još uvek nije izašao iz šume".

Tramp je objavio video snimak sa njim kako radi iz predsedničkog apartmana u subotu uveče u Volter Ridu, odakle je poručio da će se "uskoro vratiti".

Preporučujemo: