Dok je držao govor, sedela je iza njega i pravila urnebesne grimase! (FOTO)

Alo.rs/ M. I. | vesti 2019-02-06 10:31:43 2019-02-06 10:31:43

Uspela je da nasmeje ceo svet i predstavi predsednika SAD kao šarlatana.

Printscreen

Uprkos političkoj podeljenosti, demokrate u Kongresu su u velikoj meri ostale disciplinovane tokom govora predsednika SAD Donalda Trampa - mada često razmenjujući poglede kada bi Tramp rekao nešto potencijalno provokativno.

Međutim, predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi nije baš bila oduševljena svim stvarima koje je Tramp izrekao u svom godišnjem obraćanju naciji u Kongresu.

Pročitajte još:

 

Ona je, tokom Trampovog govora, često proveravala svoju kopiju predsedničkog govora, praveći grimase na pojedine delove iz obraćanja, dok je druge dočekala mirno, ocenjuje njujorška agencija "Blumberg".

Američki predsednik je u svom godišnjem obraćanju Kongresu ponovio razloge Amerike za istupanje iz Sporazuma o raketama kratkog i srednjeg dometa optuživši Rusiju za kršenje odredbe tog dokumenta, ali i dodao da bi u budućnosti mogao biti sklopljen novi sporazum za kontrolu naoružanja, koji bi obuhvatio i druge zemlje.

„Pre više decenija SAD su sklopile sporazum sa Rusijom, po kojem smo pristali da ograničimo i smanjimo svoje raketne mogućnosti. Dok smo mi u potpunosti poštovali sporazum, Rusija ga je više puta prekršila“, izjavio je Tramp.

Upravo to je i bio razlog izlaska SAD iz sporazuma, naglasio je on. Po njegovim rečima, jedna od učesnica novog sporazuma mogla bi biti i Kina.

Tramp je u svom obraćanju istakao i da će Amerika promeniti pristup ratovanju, te da velike zemlje više neće učestvovati u beskonačnim ratovima.

Predsednik je izjavio da „glupi ratovi“ i partijske istrage mogu omesti ekonomsko čudo u državi.

Ponovio je da je će napraviti zid na granici sa Meksikom, koji, napominje, neće biti običan betonski zid, nego moderna providna čelična barijera.

 

„Sada republikanci i demokrate moraju da udruže snage i da se suoče sa velikom nacionalnom krizom. Kongres ima 10 dana da usvoji zakon koji će obezbediti finansiranje vlade, zaštititi našu domovinu i osigurati južnu granicu. Sada je vreme da Kongres pokaže da je Amerika posvećena tome da se stane na put ilegalnoj imigraciji, i da bezobzirne kojote, kartele, dilere droge i trgovce ljudima ostavi bez posla“, izjavio je Tramp.

Istovremeno, on je rekao da su legalni migranti bogatstvo američke nacije i da jačaju društvo na bezbroj načina.

U svom govoru, Tramp se dotakao i stanja u Venecueli. On je izjavio da Vašington „podržava venecuelanski narod u njegovoj blagorodnoj težnji za slobodom“.

„Osuđujemo surovost Madurovog režima, čija socijalistička politika je dovela tu naciju koja je nekada bila najbogatija u Južnoj Americi do krajnjeg siromaštva i očaja“, rekao je on.

 

Expand player
Pogledajte više