Bolnica
Tanjug/Filip Krainčanić
Bolnica

Tanjug/Filip Krainčanić

Bolnica, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Iv Lederlend, imala je samo 22 meseca kada ju je drogirao i pretukao na smrt dečko njena majke u Liskerdu, 2017. Godine.

Devojčica ubijena u svom domu konačno je sahranjena nakon čekanja od dve i po godine. Ivina porodica se oprostila od devojčice na sahrani koju je organizovao njen otac.

U oproštajnoj poruci Din je napisao “Predobra za ovaj svet. Svi znamo da je nebu bila potrebna princeza. Nebo je dobilo najbolje što postoji. Ti ćeš uvek biti moja princeza, ali zapamti jednu stvar ... ako jednog dana nađeš svog princa, samo se seti da sam ti ja tata i da si ti moja princeza. Volim te više nego što ćeš ikad znati. Danas te sahranjujemo u tvom večnom krevetu. Volim te noćas moj anđele... Postaraj se da sunce sija po ceo dan.”

Na grob su položeni ružičasti i beli cvetovi. Njen mali ružičasti kovčeg vukla su četiri bela konja. Dinu je bilo potrebno više od dve godine da sahrani svoju kćer.

Ivina majka Abigejl upoznala je Toma Kurda na Fejsbuku i ubrzo se preselio kod nje. Tokom suđenja je otkriveno da je više puta pretukao dete.

Kada ju je ubio imala je više preloma rebara i dva preloma na lobanji. Dete je preminulo nakon što mu je data kobna doza leka Kodein.

Tužilaštvo je navelo da je Kurd pokušao da sakrije povrede koje je naneo detetu. Beživotno telo prebačeno je 5. oktobra 2017. u bolnicu helikopterom, a stručnjaci veruju da je umrla satima pre nego što je mogla da joj se ukaže pomoć.

Kurd (31) je dobio je doživotnu kaznu nakon što je osuđen za ubistvo. On će odslužiti minimum 20 godina zatvora. Sudija je rekao da majka nije ništa uradila da zaštiti dete, i osuđena je na tri i po godine zatvora.