Toplica
Printskrin/Youtube
Toplica

Printskrin/Youtube

Reka, Foto: Printskrin/Youtube

Jedna učenica spasla je svoju prijateljicu od smrti u čeljustima krokodila, preneli su mediji u Zimbabveu.

Rebeka Munkombve iz sela Sinderela u Zimbabveu odmah je reagovala čim je začula vriske i zatekla jezivu scenu: devetogodišnju Latoju Muvani je krokodil vukao pod vodu.

Kako prenosi zimbabveanski "Sandej tajms", Munkombve je sa prijateljima bila na plivanju u potoku, a kada su skoro svi izašli, čuli su vriske.

- Upravo smo izašli iz vode kad smo čuli Latoju, koja je ostala sama da pliva u delu gde je voda bila duboka do vrata, kako vrišti da nešto grize njenu ruku. Pošto sam bila najstarija među ostalih sedmoro dece, osetila sam poriv da je spasem. Tako sam skočila u vodu i plivala tamo gde je se ona borila da pluta. Vrištala je od bola da je nešto grize i povlači je ispod vode - rekla je devojčica.

Shvativši da je krokodil snažno uhvatio njenu prijateljicu, Rebeka je donela odluku u deliću sekunde da skoči na leđa reptilu. Ona je zatim prstima snažno stiskala oči krokodila sve dok životinja nije pustila mlađu devojku.

- Skočila sam na krokodila i počela da ga udaram golim rukama prstima stiskala oči sve dok je nije pustio. Kada ju je oslobodio, plivala sam s njom do obale gde su je druga deca izvukla iz vode. Krokodil nas srećom nije napao nakon što je pustio Latoju - rekla je devojčica.

Pročitajte još:

Latoja je prebačena na lečenje u lokalnu bolnicu gde je medicinska sestra rekla medijima da je zadobila samo "blage povrede".

Latojin otac je rekao da je "zahvalan Bogu" za Rebekine herojske postupke i rekao da se njegova kćerka dobro oporavlja i porodica očekuje da će uskoro biti otpuštena iz bolnice.

- Na trenutak sam pomislio na ono najgore pre nego što sam saznao da je preživela nakon što ju je Rebeka spasla. Kako je uspela da to uradi, ne znam - rekao je on.

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi