Endru Jang
Youtube/Printscreen
Endru Jang

Youtube/Printscreen

Endru Jang, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Najavio je da će održati i tombolu u kojoj će izvući 10 porodica

* Njima bi dao univerzalni prihod od 1.000 dolara tokom godine

* Izvlačenje bi trebalo da počne već sledeće nedelje, i svi izvučeni će mesečno dobijati 1.000 dolara

Preduzetnik i predsednički kandidat za 2020, Endru Jang, inače član Demokratske partije, zalaže se za osnovni jednaki prihod za sve

On je najavio da će održati i tombolu u kojoj će izvući 10 porodica, odnosno odraslih Amerikanaca kojima bi dao univerzalni prihod od 1.000 dolara tokom godine.

Pročitajte još:

Izvlačenje bi trebalo da počne već sledeće nedelje, i svi izvučeni će mesečno dobijati 1.000 dolara. Eksperiment za programom univerzalnog prihoda je glavni adut njegove kampanje.

- Vreme je da više verujemo sebi nego našim političarima. Ovim programom nagovorićemo našu državu da radi za nas, američki narod - rekao je Jang.

Jang tvrdi da novac ne samo da će smanjiti ekonomsku nejednakost, već će nagraditi neplaćeni rad poput brige o deci i kućnim poslovima, podstaći inovacije pružajući preduzetnicima više slobodnog prostora za pokretanje novih preduzeća i dati radnicima više motiva da od poslodavaca zahtevaju bolje uslove rada.

On, osim ovog plana, zagovara i druge socijalne programe, uključujući i zdravstveni sistem. Ipak, Jang je kapitalista i odbacuje navode da je univerzalni osnovni dohodak socijalizam.

Britanci objavili kako će se boriti protiv S-400, Iskandera i Bastiona! Ovo je način kako misle da zauzdaju Rusiju!

AUTOR: Alo.rs/Sputnjik/A.M. DATUM I VREME: 12.09.2019. 19:48 Raketni mehur S-400 Trijumf "bestseler", Foto: Printscreen: Youtube Pomoćnik za potencijal i borbenu gotovost načelnika Generalštaba britanskog ratnog vazduhoplovstva Džulijan Bol upozorio je na pretnju ruskog raketnog sistema. Pretnja od ruskog protivvazdušnog raketnog sistema S-400 "Trijumf", pokretnog obalskog raketnog sistema "Bastion P" i operativno-taktičkog raketnog sistema "Iskander" zahtevaju od Velike Britanije hitnu reakciju, izjavio je Bol.

- Ovo nije socijalizam - ovo je kapitalizam, gde dohodak ne počinje na nuli. Ako se pitate gde će Amerikanci potrošiti taj novac, potrošiće ga na lokalna preduzeća, u ekonomiju - rekao je Jang.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT