Dečaka rastrgle dve zveri! Psi su mu sažvakali tkiva, pokidali genitalije i arterije!

Alo.rs/ M. G. | vesti 2020-09-22 13:56:57 2020-09-22 13:56:57

Ovaj nemili događaj se desio u Ukrajini

Facebook

Dečak (2) bori se za život nakon što su mu psi otkinuli genitalije dok su roditelji slavili njegov rođendan. 

Malog Jegora pronašli su kako leži bez svesti u lokvi krvi ispred kuće nakon što su ga unakazila dva nemačka ovčara. Stravični incident dogodio se u gradiću Selidov, na istoku Ukrajine, u petak - dok je porodica slavila dečakov drugi rođendan.

Dobrovoljna volonterka Aleksandra Timoščenkova, koja je pomogla porodici da sakupi novac za Jegorovo lečenje, rekla je da je dečak  pronađen u nesvesti u lokvi krvi i pse koji su ga i dalje napadali.

Prema izveštajima, psi su uspeli da se izvuku iz svog ograđenog prostora jer Jegorov otac nije pravilno zatvorio vrata. Tokom napada, dečaku su otkinuli genitalije, anus i pocepali femoralnu arteriju na levoj nozi, prenose lokalni mediji.

S obzirom na težinu povreda, Jegor je vojnim helikopterom prevezen u grad Dnjepar kako bi mu bila ukazana potrebna medicinska nega. Dečak je primljen u Regionalnu dečiju bolnicu Dnipro, gde su se četiri ekipe hirurga boreile za njegov život.

Medicinarima je trebalo pet sati da mu vrate oštećene krvne sudove, bešiku i creva. Takođe su uklonili tkiva "koja su psi sažvakali". Takođe se navodi da lekari pokušavaju da spasu dečakovu levu nogu kako ne bi bila amputirana.

- Dečak je zadobio izuzetno teške povrede poznate kao prljave rane. Prima jaku antibakterijsku terapiju, ali očekujemo razvoj zapaljenskih procesa koji su uobičajene komplikacije koje se javljaju u ovakvim slučajevima - rekla je, šef bolnice u kojoj se nalazi dečak, Natalija Dementjeva.

Policija je pokrenula krivični postupak zbog neispunjavanja roditeljskih dužnosti što je rezultiralo teškim posledicama protiv Jegorove majke i oca.

Portparol policije Aleksandra Gavrilko rekla je da se ispituju roditelji dečaka i da su forenzička ispitivanja u toku. Roditeljima prijeti kazna do tri godine zatvora ako budu proglašeni krivim, a istraga se nastavlja.

Jegor ostaje na intenzivnoj nezi. Njegovo stanje je kritično i lekari nisu spekulisali o njegovim šansama za opstanak.

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više