Groblje u Sofiji
Facebook
Zastava SAD, Foto: Profimedia

 

Zbog pooštrenih uslova za dobijanje vize za Ameriku za određene muslimanske zemlje, majka dugo nije mogla da dobije vizu, dok njen suprug Ali Hasan i sin Abdula imaju američko državljanstvo.

Pročitajte još:

 

Dete, koje je bolovalo od teškog oboljenja mozga, otac je odveo u bolnicu u Kaliforniji, u nadi da će tamošnji lekari zaustaviti napredovanje bolesti. Međutim, stanje mu se sve više pogoršavalo.

Pročitajte još:

 

Osamnaestog decembra, nakon što su organizacija za građanska prava CAIR Sakramento Veli i advokatska kancelarija Nimer Law pokrenuli postupak protiv državnog sekretara Majka Pompea, sekretara za unutrašnju bezbednost Kirstjen Nilsen, pomočnika državnog sekretara za konzularne poslove Karla Riča, generalnog konzula Američke ambasade u Kairu Lise Vikers i dr, majka je, zbog hitnosti slučaja, najzad dobila vizu, kao blizak srodnik američkih državljana. Na fotografiji, koja je stavljena na raspolaganje nevladinoj organizaciji, vidi se kako majka drži dete u krilu.

- Srce nam se cepa. Morali smo da se oprostimo od našeg mališana, od svetlosti našeg života - saopštio je Ali Hasan.

- Želimo da zahvalimo svima na ljubavi i podršci koje su nam pružili u ova teška vremena. Molimo Vas da sačuvate Abdulu i našu porodicu u mislima i molitvama.

Dečak je sahranjen juče.

Majka je više puta tražila da bude izuzeta iz zabrane.

 

- Više puta su slali mejlove, preklinjali i detaljno opisivali da im je sin bolestan, da mu je sve gore i da moraju da putuju... Odgovor je uvek bio isti: "Vaš slučaj je u postupku obrade" - kaže advokat porodice Dženifer Nimer.

Ujedinjeni Arapski Emirati stavili su organizaciju na listu "terorističkih organizacija", optužujući je za kontakte s radikalnom islamskom organizacijom Muslimansko bratstvo. Savet odbacuje optužbe, a u njihovu odbranu stale su brojne organizacije za građanska prava.