OD MARTA STUPA NOV ZAKON! Da ne bi bilo još više MRTVIH, svi će morati kod lekara da urade OVO!

Sada je i zvanično! Nemačka vlada prihvatila je predlog ministra zdravlja Jensa Špana o uvođenju obavezne vakcinacije protiv malih boginja, a pomenuti zakon će stupiti na snagu u martu naredne godine.

Vakcina
Vakcina, Foto: Promo

* Male boginje odnele su na hiljade i hiljade života u Evropi

* Srbija je bila na drugom mestu po broju obolelih

* Epidemiji doprineli stavovi antivakcinaša u Srbiji

Ubuduće, sva deca u Nemačkoj moraće da budu u potpunosti vakcinisana protiv boginja pre nego što krenu obdanište ili jaslice.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Jednoj bebici u Zvečanskoj umalo ruku nije iščupala! Pogledajte bahato ponašanje medicinske sestre u domu za nezbrinutu decu

Obavezna vakcinacija važiće i za osobe koje rade u takvim ustanovama, kao i u smeštajima za izbeglice i medicinsko osoblje. Deca koja nisu vakcinisana moći će da budu odbijena za upis u jaslice i obdanište, a roditelji koji odbijaju da vakcinišu decu, prema nacrtu zakona, mogu biti kažnjeni novčano iznosom do 2.500 evra.

Bolnica
Bolnica, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Od obaveze vakcinacije isključene su samo osobe koje iz medicinskih razloga ne podnose nikakve vakcine i svi koji su rođeni pre 1970. godine, pošto je, prema istraživanjima, velika verovatnoća da su preležali boginje, te su time stekli imunitet.

ALARMANTNO UPOZORENJE STRUČNJAKA! Ovaj lek se prodaje u Srbiji, a može da izazove jedno od najopasnijih stanja u medicini!

 

Eksperti u Nemačkoj ukazivali su na nisku stopu vakcinisanosti građana, budući da je za iskorenjivanje ove bolesti neophodno da 95 odsto stanovništva bude vakcinisano.

Inače, broj slučajeva malih boginja u Evropi utrostručio se prošle godine, a među „rekorderima" je i Srbija, pokazuju podaci Svetske zdravstvene organizacije.

Majmunske boginje
Majmunske boginje, Foto: Wikipedia

Kako navode, u Evropi je 2018. bilo 82.596 obolelih od malih boginja, što je rekordna brojka u ovoj deceniji. Iako se povećava broj vakcinisanih, iz SZO ističu da to nije dovoljno da se spreči širenje virusa u mnogim zemljama.

PROGLAŠENA HITNA ZDRAVSTVENA SITUACIJA! Smrtonosna epidemija se širi, na hiljade ljudi MRTVO! Otkiveno ko je kriv za ovaj užas!

Najveći broj zabeleženih slučajeva malih boginja u 2018. imala je Ukrajina - čak 10 puta više od drugoplasirane Srbije.

U prvih šest meseci prošle godine Ukrajina i Srbija su takođe bili na vrhu, samo što je Srbija ta koja je bila na prvom mestu po broju obolelih.

Male boginje su veoma zarazna bolest koja može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija, među kojima su upala pluća i mozga.

Takođe, da nije bilo antivakcinaša, već za dve godine male boginje bile bi potpuno iskorenjene, pa vakcinacije uopšte ne bi bilo u Srbiji.

BONUS VIDEO:

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi