"OVO JE NEMOGUĆE, LOGIČNO JE DA BUDE PRAH I PEPEO" Crkva cela izgorela u požaru, ovi predmeti su ostali NETAKNUTI! (FOTO)

Vatrogasci, na osnovu intenziteta požara, smatraju da je sve unutra moralo da se pretvori u pepeo, ali je ipak veliki broj relikvija skoro neoštećen

crkva, krst
Ilustracija, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vatrogasce u američkoj državi Zapadnoj Virdžiniji zapanjio je prizor koji su zatekli posle požara koji je progutao crkvu. Kada su ugasili vatru otkrili su da su sve Biblije i drveni krstovi preživeli razaranje.

 

Oni su na Fejsbuku objavili fotografije 20-ak veoma očuvanih knjiga i krsta na olataru okruženom gareži, što je ubrzo postalo hit na internetu. Plamen je bio toliko jak da su na kratko morali da se povuku, a šteta na objektu je priviše velika pa će morati da se ponovo sagradi.

 

Vatrogasci, na osnovu intenziteta požara, smatraju da je sve unutra moralo da se pretvori u pepeo, ali je ipak veliki broj relikvija skoro neoštećen.

 

- Izgledi nam nisu bili naklonjeni, ali Bog jeste - pisalo je u objavi vatrogasne službe Koul Sitija na Fejsbuku uz saopštenje da niko od vatrogasaca nije povređen.

Prečasni Fil Farington smatra da je očuvanost svetinja znak od Boga.

 

- Usred vatre Božja reč će uvek stajati - rekao je sveštenik za Vašington post.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi