Devojčica
Profimedia
Afsin Kumbar

Youtube printscreen

Od Afsin Kumbar svi beže osim njene porodice, Foto: Youtube printscreen

Afsin Kumbar (9) iz Pakistana osuđena je na nesrećan život, jer zbog retkog poremećaja od kojeg boluje, meštani sela u kom živi ne žele ni da je vide. Afsin ima probleme sa mišićima zbog kojih ne može da uspravi glavu. Poremećaj joj onemogućava i da hoda, sedi, jedi i koristi toalet.

Devojčica je pri rođenju izgledala kao i svaka prosečna beba, a problemi su počeli da se javljaju kada je imala osam meseci.

- Kada je imala osam meseci, pala je dok se igrala u dvorištu i povredila je vrat. Nismo odmah reagovali jer nismo imali novca za lekara, a lokalni iscelitelj nam je rekao da će sve biti u redu. Ali stanje joj se nikad nije popravilo, naprotiv - što je starija, stanje joj je sve komplikovanije - kažu roditelji.

Devojčici je i za najmanji pokret potrebna pomoć drugih, a celo selo je iz straha izbegava.

Deca se prestrave kada je vide, a stariji veruju da je njen izgled posledica "greha".

 

Zbog svega toga, mala Afsin ne ide u školu, a jedino društvo su joj njena braća i sestre.

Brojni lekari su pokušavali da pomognu devojčici ali bez uspeha. Kako je njena porodica lošeg materijalnog stanja, Afsin nikad nije pregledana u inostranstvu.

- Teško mi je da svakog dana gledam kako moje dete pati, a nijedan lekar ne zna o čemu se radi. Za bolje lekare trenutno nemamo novca - rekao je njen otac.

Afsin stariji brat se nada da će uspeti da zaradi novac koji će omogući njegovoj sestri da ode kod specijaliste.

Komentari (3)

Rep

30.10.2017 15:52

Kada je imala OSAM meseci,igrala se u dvoristu i pala. Kakve price za glupe... Ko zna sta su joj uradili.

MAČIĆ@REP

31.10.2017 10:15

@Rep - NE MORA DA ZNAČI. MOŽE BITI DA JE BILA NA NEKOM KREVETU, SEDELA I IGRALA SE recimo LOPTICOM, PA PALA NA ZEMLJU. U INDIJI INAČE SIROTINJA NEMA KUĆE ZA NORMALAN ŽIVOT, PA VIŠE VREMENA PROVODE NA DVORIŠTU, POGOTOVO AKO JE VREME LEPO.

Jel ima neko

30.10.2017 17:59

u svetu a ima ih da pomogne tom detetu u lečenju?