Celo selo se plaši ove devojčice!

Alo! | vesti 2017-10-30 15:14:31 2017-10-30 15:14:31

Devojčica je osuđena na život u svoja četiri zida jer meštani ne žele ni da je vide!

Profimedia

Afsin Kumbar (9) iz Pakistana osuđena je na nesrećan život, jer zbog retkog poremećaja od kojeg boluje, meštani sela u kom živi ne žele ni da je vide. Afsin ima probleme sa mišićima zbog kojih ne može da uspravi glavu. Poremećaj joj onemogućava i da hoda, sedi, jedi i koristi toalet.

Devojčica je pri rođenju izgledala kao i svaka prosečna beba, a problemi su počeli da se javljaju kada je imala osam meseci.

- Kada je imala osam meseci, pala je dok se igrala u dvorištu i povredila je vrat. Nismo odmah reagovali jer nismo imali novca za lekara, a lokalni iscelitelj nam je rekao da će sve biti u redu. Ali stanje joj se nikad nije popravilo, naprotiv - što je starija, stanje joj je sve komplikovanije - kažu roditelji.

Devojčici je i za najmanji pokret potrebna pomoć drugih, a celo selo je iz straha izbegava.

Deca se prestrave kada je vide, a stariji veruju da je njen izgled posledica "greha".

 

Zbog svega toga, mala Afsin ne ide u školu, a jedino društvo su joj njena braća i sestre.

Brojni lekari su pokušavali da pomognu devojčici ali bez uspeha. Kako je njena porodica lošeg materijalnog stanja, Afsin nikad nije pregledana u inostranstvu.

- Teško mi je da svakog dana gledam kako moje dete pati, a nijedan lekar ne zna o čemu se radi. Za bolje lekare trenutno nemamo novca - rekao je njen otac.

Afsin stariji brat se nada da će uspeti da zaradi novac koji će omogući njegovoj sestri da ode kod specijaliste.

Expand player
Pogledajte više