Maska; Korona
Shutterstock
Automobil, zagađenost, zagađenje maska devojka devojke, Foto: Shutterstock

 

NASA satelit zabeležio je dramatične snimke koji pokazuju koliko je nivo karbon monoksida u atmosferi porastao zbog velikog broja požara koji su zahvatili kišne šume u brazilskom delu Amazonije.

Tramp i Makron zajedno na ručku, a na stolu pored đakonija ih je sačekalo nešto od čega zastaje knedla u grlu!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 24.08.2019. 16:59 Samit G7 počinje danas Tramp i Makron, Foto: Tanjug Američki predsednik Donald Tramp i predsednik Francuske Emanuel Makron rucćaće uoči početka samita G7 u francuskom Bijaricu, a očekuje se da će razgovarati o povećanim trgovinskim tenzijama između dve zemlje. KRVAVE MU RUKE BILE DO LAKATA!

 

Animacija koju su objavili pokazuje na koji način nivo karbon monoksida raste u atmosferi, putem zelene, žute i tamno crvene boje.

S obrzirom na to da zagađenje vazduha može da prelazi velike distance i da se u atmosferi zadrži oko mesec dana, ovaj karbon monoskid igraće veliku ulogu u klimatskim promenama.

 

Jaki vetrovi mogu ga preneti u delove planete gde će imati značajan uticaj na kvalitet vazduha, objasnili su iz NASA u saopštenju za medije.

Pročitajte još:

 

Zabrinutost za najveću kišnu šumu na svetu porasla je nakon brojnih požara koji su se odigrali u Amazoniji ove godine - čak 72.843 incidenta.

Požare su navodno izazvali ljudi. Predsednik Žair Bolsonaro ohrabrio je "razvijanje" kišnih šuma za rudarstvo, poljoprivredu i drvnu industriju i poručio ostatku sveta da se u požare "ne meša".

Bonus video: Helikopter na Novom Beogradu