Dauning strit
Printskrin
Dauning strit

Printskrin

Dauning strit, Foto: Printskrin

Savetnik "rasista”, prisiljen je da napusti Dauning Strit, nakon što je branio maštarije o silovanju i incestu i tvrdio da bi žene trebalo da “poštuju” muške seksualne zahteve.

Andrev Sabiski podneo je ostavku nakon što je otkrivena gomila bolesnih komentara koje je izneo u prošlosti - uključujući primedbe da su crnci manje inteligentni.

Dauning Strit je odbio da ga kritikuje sve dok sinoć nije bio primoran da napusti funkciju.

Jutros je ministar ekonomije Kvasi Kvarteng njegove komentare označio kao "rasističkim i uvredljivim” i zatražio reviziju procesa zapošljavanja u broju 10 (adresa britanske vlade).

Sada je “Nacional” otkrio još grotesknije komentare, a savetnik je davao savete o fantazijama o silovanju, incestu i ženskoj ulozi u braku.

Kažu da je napisao niz postova na Reditu i davao savete muškarcu koji se žalio da njegova supruga ne voli seks sa njim.

Pod korisničkim imenom “thedovelamenting”, on ga je pozvao da ženi “prekroji” mozak kako bi postal ku*va.

Rekao je: "Da, to bi moglo da zahteva probijanje određenog mentalnog otpora, neprijatnosti, ali jednostavno je sebično i nehrišćanski da se ne trudi. Ako želiš oralni seks, trebalo bi da ga dobiješ, jer je ona tvoja žena i ljubavnica. Ona je zaista sebična (što i nije baš hrišćanski)."

"Malerozno” zapošljavanje

U drugom postu preporučio je da 26-godišnji muškarac koji je pokušavao da izgubi nevinost, plati “dobru sumu za zaista dobru ku*vu”.

Takođe je ženi koja je na kompjuteru svog dečka pronašla erotske fikcije o incestu, pedofiliji i silovanju, rekao da "ne vidi ništa zabrinjavajuće”.

Napisao je: "Fantazije su čudne stvari. Nepredvidive, neizvesnog porekla, teško je shvatiti kako će se one odraziti na stvarni život. I mene po malo privlači incest, iako nikada nisam imao fantazije koje se odnose na moju bližu porodicu.”

Sinoć je Sabiski podneo ostavku, optužujući "medijsku histeriju o njegovim starim postovima na mreži" i rekao da je žrtva "atentata na lik”.

On je dodao: „Želeo sam da pomognem a ne da budem problem. Shodno tome, odlučio sam da podnesem ostavku na mesto savetnika.

Ministar Kvarteng prvi je osudio njegovo zapošljavanje, nazvavši ga maleroznim.

"Poruka je bila jasna - njegove primedbe bile su potpuno neprihvatljive.”