"NEMA AKO ILI ALI" Boris Džonson preuzeo mandat, pa otkrio TAČAN DATUM izlaska Velike Britanije iz EU! Bliže je nego što smo mislili!

Britanska kraljica Elizabeta II danas je u Bakingemskoj palati, na formalnoj svečanosti, ponudila Boris Džonsonu mandat da formira Vladu, posle čega je on izjavio da će Britanija izaći iz EU 31. oktobra, i da tu nema ako ili ali.

Boris Džonson
Boris Džonson, Foto: Profimedia

- Ljudi koji se klade protiv Britanije će izgubiti jer ćemo vratiti poverenje u našu demokratiju, ispuniti ponovljena obećanja parlamenta ljudima i izaći iz EU 31. oktobra, nema ako ili ali - istakao je Džonson u prvom premijerskom govoru u Dauning stritu, gde je stigao iz Bakingemske palate nakon što mu je kraljica ponudila mandat da formira vladu.

- Mi ćemo sada ubrzati rad na pripremi. A luke će biti spremne i banke će biti spremne, fabrike će biti spremne i kompanije će biti spremne i bolnice će biti spremne i naš zadivljujući prehrambeni i poljoprivredni sektor će biti spremni i čekaće da nastave sa prodajom još više, ne samo ovde već i širom sveta - rekao je Džonson.

NAUČNICI IZDALI STRAVIČNO UPOZORENJE! Preti nam teška KATASTROFA! Morem plovi napušteno ZLO koje je od Beograda udaljeno samo nekoliko hiljada kilometara! MAPA! (VIDEO)

Iako danas gradim veliki tim muškaraca i žena, ja ću preuzeti ličnu odgovornost za promene koje želim da vidim, rekao je on.

- I ne zaboravite da u slučaju nepostizanja dogovora, imaćemo dodatnih 39 milijardi funti - rekao je novi britanski premijer.

Boris Džonson
Boris Džonson, Foto: AP/Frank Augstein

Džonson je odao počast jačini i strpljenju svoje prethodnice Tereze Mej i rekao da je uprkos svim njenim naporima postalo jasno da postoje pesimisti i u zemlji i inostranstvu koji razmišljaju nakon tri godine da je Britanija postala zatvorenik starih argumenata iz 2016. godine i da nije u stanju da ispoštuje demokratski mandat.

- Ja stojim pred vama danas da bih rekao Britancima da su ti kritičari pogrešili - zaključio je Džonson.

UDARNA VEST IZ PEKINGA Srpski mediji preneli kao HITNO: Kina spremna za RAT zbog LAŽNE DRŽAVE!

Podsetimo, Džonson je bio protiv NATO bombardovanja SRJ i posetio je Srbiju 1999. godine.

Bonus video

Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi