Bolsonaro
AP
Bolsonaro

AP

Predsednik Brazila Bolsonaro, Foto: AP

„Obraćam vam se povodom naše Amazonije, koja poslednjih nedelja privlači sve više pažnje u Brazilu i u svetu. Amazonska prašuma je suštinski deo naše istorije, naše teritorije i svega onoga što čini da se osećamo Brazilcima. Naše bogatstvo je nepregledno, kako u pogledu biodiverziteta, tako i u pogledu prirodnih resursa. Zbog svog vojničkog obrazovanja i svog karijernog puta javnog službenika, imam duboku ljubav i poštovanje prema Amazoniji“, naveo je Bolsonaro i nastavio:

Pročitajte još:

„Zaštita šuma je naša obaveza. Svesni smo toga i borimo se protiv nelegalne seče i svake druge kriminalne aktivnosti koja našu Amazoniju dovodi u opasnost. Treba podsetiti da u toj oblasti živi više od 20 miliona Brazilaca, koji već godinama čekaju na ekonomski razvoj koji bi bio proporcionalan bogatstvu koje tamo leži. Da bi se zaštitila Amazonija, nisu dovoljne samo operacije nadzora, komande i kontrole. Potrebno je čitavoj toj populaciji dati priliku da se razvija zajedno sa ostalim delovima zemlje. U tom pravcu rade svi organi naše Vlade. Mi smo Vlada koja ima nultu toleranciju za kriminal i neće biti ništa drugačije ni u oblasti zaštite životne sredine. Iz tog razloga, ponudili smo pomoć svim saveznim državama koje spadaju u administrativnu oblast Amazonije. Što se tiče onih koje tu pomoć budu prihvatile, odobriću operaciju upotrebe Oružanih snaga da im se pomogne. Biće to prava upotreba Oružanih snaga u cilju zaštite životne sredine.

Vučić objavio istorijske vesti! Tiču se svih građana Srbije, a nikad nisu bile bolje!

Predsednik je razgovarao sa zaposlenima Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koji su mu napomenuli da se mnogi medicinski radnici koji su otišli u Nemačku vraćaju u Srbiju.

S druge strane, treba biti odmeren kada se tretira ova materija. Širenje neosnovanih podataka i poruka, unutar i van Brazila, ne doprinosi rešavanju problema, već samo služi u dnevnopolitičke svrhe i pothranjuje dezinformacije. Brazil predstavlja dobar primer održivog razvoja. Naša zemlja čuva više od 60 odsto svoje autohtone vegetacije, poseduje moderan zakon o zaštiti životne sredine i Kodeks o zaštiti šuma koji treba da predstavlja model za čitav svet. Druge zemlje su se solidarisale sa Brazilom. Ponudile su nam sredstva za borbu protiv požara i pokazale se spremnim da brazilski problem iznesu pred G7. Šumski požari postoje u celom svetu i to ne može biti izgovor za moguće međunarodne sankcije. Brazil će i dalje, kao što je bio do danas, biti prijateljska zemlja prema svima i odgovoran za zaštitu svoje amazonske prašume.

Bonus video

Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Tagovi