Mekenzi Bezos
screenshoot/Twitter
Mekenzi Bezos, Foto: screenshoot/Twitter

Odgovor na ovo pitanje je 35 milijardi, a mnogi su prokomentarisali da je Bezos dobro prošao, jer da je Mekenzi želela da ode na sud sa bivšim mužem, mogla bi da mu traži čak polovinu, posebno jer je i ona učestvovala u osnivanju kompanije "Amazon" i njenom radu od prvog dana.

PROČITAJ JOŠ:

U galeriji pogledajte ko je Mekenzi, koju je, kako se šuška, vlasnik “Amazona” zamenio voditeljkom Loren Sančez.

Mekenzi Bezos, rođena kao Mekenzi Tatl 1970. godine u San Francisku, bila je sjajan student i talentovani pisac. Čak, nobelovka Toni Morison rekla da je Mekenzi "ubedljivo najbolji student koga je ikada imala". Ipak, napustila je sve, da bi Bezosu pomogla da bude ovo što je danas.

Kako je sama obelodanila, kada je prvi put čula za Džefovu ideju za osnivanje “Amazona”, odmah je ostavila sve i podržala ga. Džef Bezos je pokrenuo "Amazon" kao onlajn knjižaru u svojoj garaži 1994. godine.

Jednom prilikom, u intervju za "Vog" rekla je da je bila stidljivo dete i da je dane provodila pišući eseje i priče. Prvu knjigu objavila je samo šest godina. Original rukopisa na 142 strane izgubljen je u poplavi. Po završetku srednje škole, Mekenzi je upisala koledž Hotčkis, odakle se prebacila na čuveni Prinston.

PREPORUČUJEMO:

Tokom studija radila je kao perač sudova, konobarica, prodavačica u butiku, kasirka, hostesa u restoranu, dadilja, ali i saradnik Toni Morison, književnice koja je dobila i Nobelovu i Puliceru nagradu. Nakon studija našla je posao "da plaća račune dok piše", kako je objasnila u intervjuu za "Vog". Upravo u toj firmi upoznala je svog sadašnjeg supruga koji je bio potpresednik kompanije i prvi koji ju je primio na razgovor za posao. Kasnije, ona je bila ta koja je njega pozvala prva na ručak, a svega tri meseca kasnije par se verio. Godinu dana nakon veridbe, 1994. godine dali su otkaz u kompaniji u kojoj su se upoznali i preselili se u Sijetl da osnuju "Amazon".

Mekenzi je bila jedna od prvih zaposlenih u firmi, gde je u početku radila kao računovođa, ali nije odustajala od pisanja. Njen bivši suprug u jednom intervjuu otkrio da je svoju suprugu i tokom odmora umeo da zatekne u kupatilu kako krišom radi na svojim romanima. Bilo joj je potrebno deset godina da napiše roman "Testiranje Lutera Olbrajta". Razlog za tako dugo pisanje bile su porodične obaveze. U tom periodu, par je dobio troje dece. Za roman "Zamke", Mekenzi je 2005. godine dobila nagradu, a da bi sebe motivisala da napiše drugu knjigu, odlučila je da sakrije od muža o čemu piše.

On je, kako kaže Mekenzi, uvek pronalazio vreme da pročita njene knjige. Ona kaže da se trudi da piše svakog dana, a omiljeni deo dana za pisanje joj je jutro, pre nego što bilo ko ustane. Na taj način je, kako je objasnila, "povezana sa pričom".