korona virus
EPA
korona virus

EPA

korona virus, Foto: EPA

Arimi Nasrin, 36, otkrivena je infekcija krajem marta nakon porasta temperature, bolova u telu i kašlja.

Majka troje dece, koja nije imala osnovne zdravstvene probleme i radila je za NHS 16 godina, odvedena je na odeljenje intenzivne nege u bolnicu Valsall Manor u Zapadnom Midlandsu - u svoje radno mesto.

Stavljena je na ventilator i zbrinule su je kolege, ali tragično je preminula.

Rubi Aktar, medicinska sestra u bolnici, odala je počast svom „najboljem prijatelju“, koga je opisala kao „najlepšu, istinsku osobu koju ste ikada mogli da sretnete“.

korona virus

EPA

korona virus, Foto: EPA

U emotivnom postu na Fejsbuku napisala je: 'Tako sam slomljena da reči ne mogu objasniti. Ne mogu da verujem da više neću videti tvoj osmeh.

'Toliko te volim i nikad te neću zaboraviti. Toliko si morala da živiš, žao mi je što nisi videla da deca odrastaju i žao mi je što nisi uspela da dovršiš karijeru. '

Kad joj je dijagnostikovana korona gospođi Nasrin, njena sestra Kazima pozvala je ljude da ozbiljno shvate bolest - rekavši da "nisu u pitanju samo stariji ljudi".

Kazima je rekla: 'Moja sestra koja je neverovatna medicinska sestra na prvoj liniji i koja uvek toliko pomaže sada je dobila ovaj virus. Kritično je bolesna u ICU, na ventilatoru i bori se za svoj život.

'Želim da svi znaju koliko je ovo opasno. Moja sestra ima samo 36 godina i zdrava je.

'Ljudi to ne shvataju dovoljno ozbiljno. Mlada je - ne rizikuju samo starije osobe. "

korona virus

EPA

korona virus, Foto: EPA

Arima se najpre razbolela oko 12. marta, patila je od „telesnih bolova“, visoke temperature koja se nije mogla spustiti i kašlja.

Njena sestra je rekla: 'Temperatura joj ne bi pala i kašalj je bio toliko loš da je uticao na njena pluća.

'Na kraju je odvedena u bolnicu i testirali su je pre dva dana. Vratila se pozitivna na virus i sada je na odeljenju intenzivne nege u bolnici Manor.

„Nije nam dozvoljeno da je posećujemo, ali osoblje bolnice nas obaveštava što je češće moguće.

Arima voli NHS. Njene kolege su kao druga porodica i zaista su bile neverovatne sa njom - i nama. Drže nas sve jake i čine sve što mogu za nju.

"Bolnica Manor je sjajna i volela je da radi tamo više od 15 godina. Započela je sa domaćinstvom, a zatim pomoćnicom zdravstvene zaštite i sada je kvalifikovana kao medicinska sestra.

'Ona je moja kraljica i zaista je svi vole - uvek stavljaju druge na prvo mesto. Slomljeni smo. '

Prva žrtva koronavirusa u toj oblasti bila je žena u svojim 80-ima, koja je takođe nije imala većih zdravstvenih problema.