Bil Gejts se izjasnio o obaveznoj vakcinaciji i prognozirao kraj pandemije!

Bil Gejts, suosnivač "Majkrosofta", milijarder i društveno angažovan biznismen, rekao je da je optimista da će svet shvatiti da su teorije samo teorije i pobediti virus do kraja sledeće godine, piše Blumberg koji donosi intervju s njim.

Bil Gejts
Bil Gejts, Foto: Youtube/Printscreen

Na pitanje da li će delotvorna vakcina biti distribuirana svetom do kraja 2020. godine, Gejts je rekao da inicijalna vakcina neće biti idealna u smislu delotvornosti protiv bolesti i prenošenja.

"Možda neće potrajati dugo i biće uglavnom korišćena u bogatim zemljama kao mera za zaustavljanje zaraze. Bili bismo sretni kad bismo imali vakcinu puno pre kraja godine. Ali, tokom 2021. godine verovatno će brojne vakcine biti odobrene", kaže Gejts.
Upitan treba li vakcina protiv kovida 19 da bude obavezna, rekao je da se, kad nešto postane obavezno, često događa povratna reakcija.

Prema njegovom mišljenju, možda bi mogla biti obavezna za osobe koje rade u domovima za starije ili su u kontaktu sa starijim ljudima.

Osnivač "Majkrosofta" čudi se teorijama zavere da istražuje vakcinu kako bi kontrolisao ljudske umove uz pomoć 5G tehnologije i slično.

Vakcina
Vakcina, Foto: Tanjug / AP

"Oni uzmu činjenicu da sam uključen u razvoj vakcine i onda to izvrnu, pa umesto da dajem novac kako bi se spasili životi, ispada da ja zarađujem na oduzimanju života. Ako to ljude odvrati od vakcinisanja ili informisanja o poslednjim podacima o nošenju maske, onda je to veliki problem".

On dodaje da je hidroksihlorokin, lek koji je promovisala Bela kuća, na testovima "izgledao dobro", ali da dolazi sve više dobrih terapijskih lekova koji dokazano dobro rade i nemaju teških nuspojava, preneo je Tanjug.

A kako Gejts misli da će se sve ovo završiti?

Prema njegovim rečima, inovacije u terapiji počeće da smanjuju stopu smrtnosti, ali pravi kraj doći će širenjem prirodnih infekcija i vakcina koje će nam dati imunitet krda.

"U bogatim zemljama to će se dogoditi tokom sledeće godine, u idealnom slučaju u prvoj polovini. Do kraja 2021. godine izvući ćemo se iz ovoga", rekao je stručnjak, prognozirajući da će "sve biti ok" i da smo imali sreće da ovo nije smrtonosnija bolest.

Da li ćete primiti vakcinu protiv koronavirusa?

Ukupan broj glasova: 1369

 • Da: 31% (431)
 • Ne: 44% (603)
 • Ne znam još: 24% (335)

Povezane vesti

 • Korisnik: Soraya sa 300 grama mozga
  17/08/2020 - 12:31
  Da li neko slučajno zna koliko grama mozgs ima taj?
 • Korisnik: Teab
  16/08/2020 - 14:57
  Sta bi da se obogatis pa su obavezne znaci rasprodas zemljama vakcinu i zaustavljas koronu jer si se nafatirao para
 • Korisnik: Soraya popreka sudinica
  15/08/2020 - 22:01
  Sa takvim manijaci a nema govora, suđenja. Preki sud za manijaka
 • Korisnik: predrag
  15/08/2020 - 21:50
  Covek je sa zavrsenom srednjom skolom najpozvaniji da prica o medicini i vakcini....?!
 • Korisnik: Novi Sad
  15/08/2020 - 17:44
  Ovom monstrumu treba suditi,upropastice covecanstvo.Bog neka ga odnese kod sebe sto pre sa svim njehovim miljardama.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi