Bil Gejts
Printscreen youtube
Bil Gejts

Printscreen youtube

Bil Gejts, Foto: Printscreen youtube

Milijarder i osnivač kompanije Majkrosoft Bil Gejts rekao je da će čovečanstvo u budućnosti pogoditi nova pandemija.

On je u podkastu sa američkom glumicom Rašidom Džonsom i glavnim infektologom u SAD-u Entonijem Faučijem razgovarao o pandemiji korona virusa i promenama koje će ovaj virus doneti.

Džons je upitala osnivača Majkrosofta da li će čovečanstvo pogoditi nova pandemija, a Gejts je to potvrdio, preneli su svetski mediji.

- Da. Imaćemo sreće, ako se to desi kroz dvadeset godina - ocenio je Gejts i dodao da postoji scenario po kojem se ona može pojaviti i kroz tri godine.

- Za sledeću pandemiju bićemo mnogo spremniji – dok za koronu svet nije bio spreman, kada se ponovo pojavi neki virus za koji nećemo imati vakcinu ili lekove, svet će biti mnogo spremniji za njega - ocenio je svetski milijarder Gejts.

On smatra da će takav virus imati manje destruktivan efekat jer ćemo imati bolje alate za testiranje, kao i ovo veliko i poučno iskustvo.

- Sledeći put nećemo biti ovako glupi - kaže Gejts i dodao:

- Usprkos tom optimizmu, možemo se samo nadati da se s pandemijama, jednom kada korona virus postane prošlost, više nećemo susretati i da više nikada nećemo morati da idemo u karantine i zaključavanja država i celog sveta.

Pročitajte još:

Komentari (5)

wwww

23.11.2020 01:25

Kako on moze da zna da ce se ponovo dogoditi pandemija, e sad stvarno... To znaci da i iza svega ovoga sto se sad desava sa svetom stoji nesto drugo....

Bilnebil

23.11.2020 08:53

@wwww - Odavno poznato da stoji on

Slavica

23.11.2020 09:41

Evo dokaza da je namesteno sve ,pa odakle njemu dá zna kada ce nova pandemija,sta je on Baba Vanga !!!??Gadi mi se sve ovo vise

Dule

23.11.2020 16:02

Kolega Bile, polako, nije ni ova prošla, kud si navro. Polako.

Miki

23.11.2020 20:14

Ja se samo nadam da ces ti vrlo brzo da zavrsis gde ti je mesto