Angela Merkel
EPA/Hayoung Jeon
Angela Merkel

EPA/Hayoung Jeon

Angela Merkel, Foto: EPA/Hayoung Jeon

PROČITAJTE JOŠ:

Avion je sleteo u Kelnu zbog problema u "nekim elektronskim sistemima", izvestio je Bild. Samo sat vremena posle poletanja, avion je 

Avion "erbas" A340-313X VIP, nazvan "Konrad Adenauer" morao je da prekine planirani 15-časovni put do Latinske Amerike.

Angela Merkel

EPA/Hayoung Jeon

Angela Merkel, Foto: EPA/Hayoung Jeon

Očekuje se da će kancelarka nastaviti put u Argentinu u drugom avionu, piše Bild. Kapetan aviona u kom je bila nemačka kancelarka je navodno odlučio da se neće čekati popravka aviona, već zatražio novi avion, navodi Sputnik. Kako navodi Bild, vatrogasci su bili u pripravnosti, jer je avion bio pun goriva i očekivalo se teško sletanje.

 

Avion je nazvan po prvom kancelaru FR Nemačke, a jedno vreme je bio i gradonačelnik Kelna, gde je avion sleteo. Kako navode nemački novinari, desio se kvar na "radio vezi". Mediji su potvrdili da će Merkelova kasniti u Argentinu.

Merkelova se uputila na samit G20 koji treba da se održi u Buenos Ajresu, prestonici Argentine od 30. novembra do 1. decembra, što je prvi takav skup u nekoj od zemalja Južne Amerike. Očekuju se zvaničnici 20 najvećih svetskih sila, 19 država plus EU, na koje otpada 85 posto svetskog BDP-a.

 

Već unapred se zna da će biti obeležen napetostima zbog trgovinskih pitanja i klimatskih problema, a onda su eskalirali novi problemi poput incidenta između Rusije i Ukrajine. Na jednom mestu će se naći veliki broj lidera, neki baš i nisu u najboljim odnosima, pa će biti interesantno gledati njihove susrete i razgovore. Čitav svet takođe zanima šta će se lideri dogovoriti i kakve će poruke poslati.

 

Komentari (2)

nada

29.11.2018 21:59

Steta ! I njen narod je nevoli !!!!!!!!!!!!!

cvrsta ruka

30.11.2018 01:11

@nada - Ali ipak, da nije nje ko zna sta bi se desavalo u Evropi... mozda bi bilo gore.