PLJUŠTE OTKAZI Jedna od najjačih avio-kompanija otpušta preko 36.000 ljudi

Virus korona pogodio je ekonomski sistem država celog sveta, a na taj način ugrozio je i poslove velikog broja stanovnika.

Putnički avion
Putnički avion, Foto: Shutterstock

Korona virus osim što je prvenstveno opasan po zdravlje ljudi, opasan je i po ekonomiju. Veliki broj ljudi dobio je otkaze i radne snage su u mnogim firmama prepolovljene.

Dokaz tome je i slučaj američke avio-kompanije " Junajted Erlajns",  koja namerava da  otpusti 36.000 radnika.

Pomenuta komanija je, inače, jedna od najvećih avio-kompanija te države, sa sedištem u Čikagu.

Ova kao i druge avio-kompanije teško su pogođene pandemijom korona virusa.

Junajted Erlajns je treća po veličini aviokompanija u svetu. Među 36.000 radnika koje planira da otpusti je 15.000 stjuardesa, 11.000 radnika koji rade na pružanju servisnih usluga, 5.500 radnika na održavanju i 2.250 pilota

O ozbiljnosti problema sa kojim se suočava govori i to da imaju samo četvrtinu letova u odnosu na njihov broj od prošle godine.

Iz kompanije su poručili da su nevoljno odlučili da znatno smanje broj radnih mesta. Tvrde da su učinili sve da se to ne desi. Veliki broj radnika od početka pandemije je na neplaćenom odmoru.

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: andjelkap
  09/07/2020 - 12:25
  Strasno sta se desava sa aviokompanijama, izgleda da ce na kraju moci da se putuje samo privatnim charter letovima po grupama, pa ko sebi moze da priusti tu Royal varijantu on ce i putovati avionom.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi