NISU IMALE NI CIPELE NA SEBI Auto se survao, otac je stradao, a onda su bliznakinje (4) izašle kroz razbijen prozor i uradile neverovatnu stvar koju ni svi odrasli ne bi smeli

Majka bliznakinja rekla je da su devojčice traumatizirane događajem

 

Policija, ubistvo, hitna pomoć, pucnjava, rotacija
Hitna pomoć, Foto: Shutterstock

Dve četvorogodišnje devojčice uspele su da odvežu svoja sedišta u automobilu i popnu se uz strmu padinu, nakon što je njihov otac poginuo u udesu.

Nesreća se dogodila prošlog petka oko 18 sati uveče po lokalnom vremenu, na ostrvu Vidbi u državi Vašington. Vozilo kojim je upravljao Kori Simons (47) iz Lenglija skrenulo je s puta i survalo se niz pošumljenu padinu. Auto je udario u nekoliko stabala pre nego što se zaustavio, saopštila je policija, dodajući da Simons nije imao zavezan pojas i da je pretrpeo povredu na glavi.

Međutim, Simonsove četvorogodišnje bliznakinje Rozalin i Aurora uspele da se oslobode iz dečjih sedalica i popnu čak 60 metara više, nazad do puta, gde su pozvale u pomoć.

- Nakon što se auto survao niz brdo, devojčice su prišle ocu da vide šta je sa njim. Kad su shvatile da on ne govori i da mu je potrebna pomoć, izašle su iz vozila kroz razbijen prozor. Potom su se popele uz brdo - ispričala je portparolka Državne patrole Heder Okstman.

Srećom po njih, jedna žena je prolazila tuda autom kad su one izbile i pozvala je policiju. Devojčice su prevezene u bolnicu, gde je ustanovljeno da su lakše povređene. Rozalin je pretrpela čvorugu na čelu, dok je Aurora imala ogrebotine na podlaktici, ali osim toga bile su fizički u dobrom stanju. Auto se nije mogao videti sa puta i da se devojčice nisu popele, neizvesno je kad bi ih pronašli i šta bi se u međuvremenu desilo s njima. Ta žena je ispričala policiji da nije videla decu ispred farova, ali da je videla da neko stoji uz put dok je prolazila.

- Bila je na pravom mestu u pravo vreme - dodala je Okstman.

Majka bliznakinja Ester Krajder rekla je da su devojčice traumatizirane događajem.

- Ovo mi slama srce. Rozalin se nekad smeškala u snu a sada plače - dodala je majka.

Ester je istakla da su njene ćerke “nezavisne”, ali da je zapanjena ovim što se dogodilo. Ona je na stranicu “GoFundMe”, koju je otvorila radi pomoći porodici usled iznenadnog gubitka supruga, objavila fotografiju od prošle nedelje na kojoj su Simons i bliznakinje sa božićnim drvcetom. Simons je u petak imao slobodan dan. Nakon što pokupio bliznakinje u vrtiću u Makiltiju ukrcao se na trajekt za ostrvo Vidbi. Porodica je stala u radnji na putu do kuće, a potom su nastavili za Lengli kad je auto skrenuo s puta.

- Kori je vozio tim putem svaki dan pet godina. Ne znam šta se dogodilo - rekla je Ester.

Majka devojčica je dodala da Rozalin i Aurora nisu imale cipele na sebi kad su pronađene.

- Rekli su da su bile preplašene i da su trčale okolo u mraku pokušavajući da dođu do kuće. Gospođa u belom autu im je pomogla da se zagreju. Znala je da se nešto tragično dogodilo. Devojčice su u njenom autu ponavljale: “Moj tata, moj tata” - navela je ona.

Rebeka Krajder, Simonsova pastorka, rekla je da njena porodica traga za ženom koja je pomogla njenim sestricama nakon udesa.

- Neverovatno smo joj zahvalni i očajnički želimo da saznamo ko je ona. Voleli bi da je upoznamo i da joj se zahvalimo - izjavila je Rebeka.

Policija je kontaktirala dobru samarićanku, ali žena nije želela da se njeno ime objavi u javnosti. Iako uzrok nesreće još nije poznat, sigurno je da je hrabrost devojčica sprečila još goru tragediju.

- Ovo je jedna od tužnih priča, ali istovremeno i herojska. Da ove male devojčice nisu osvestile šta se dešava, sada bi oplakivali porodicu. One su prevazišle sve tipične dečje strahove, šumu, mrak… One su neverovatni heroji - istakla je Okstman.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi