"PRETILE SU DA ĆE NA MENE DA BACE ZLE ČINI AKO IM NE DAM PARE" Austrijska policija traga za dve Srpkinje, predstavile se kao sveštenice, pa ojadile ženu za VIŠE HILJADA EVRA!

Austrijska policija traga za dve Srpkinje koje su, predstavljajući se kao sveštenice vudu magije, iznudile nekoliko hiljada evra Bosanki (53) koja živi u Klagenfurtu.

Salcburg
Salcburg, Foto: Profimedia

Kako su preneli tamošnji mediji, oštećena žena je otišla u lokalnu policiju i ispričala da je sa dve Srpkinje stupila u kontakt preko oglasa. Rekla je da je zatražila njihovu "magijsku" pomoć, jer je suprug hteo da se razvrede.

Imala problem

- Muž mi je rekao da više ne želi da budemo zajedno, što me je veoma pogodilo i uzrujalo. Zato sam potražila pomoć od dve Srpkinje koje su na jednom sajtu postavile oglas u kome su navele da pomoću vudu magije rešavaju ljubavne probleme, i to raznim čajevima i napicima. Na osnovu toga, pomislila sam da lako mogu da reše i moj problem - rekla je Bosanka inspektorima i dodala:

- Te napitke je trebalo da dajem suprugu. Tvrdile su da će se od njih smiriti i odustati od razvoda kada ispije određenu dozu - pišu austrijski mediji.

Vračara
Vračara, Foto: Shutterstock

Prevarena Bosanka je ispričala policiji da je sa vudu sveštenicima najpre razgovarala telefonom.

- U prvom razgovoru jedna od njih mi je rekla da rešavaju moj problem 100 odsto i da ne brinem. Dale su mi instrukcije i pomislila sam da je to to. Međutim, posle izvesnog vremena njih dve su se pojavile na mojim vratima i tražile da im platim nekoliko hiljada evra - navodno je ispričala Bosanka inspektorima.

Prema njenim rečima, kada je odbila da im plati, žene, koje su se predstavile kao vudu sveštenice, zapretile su joj da će na nju baciti zle čini.

Bila u strahu

- U strahu da me ne omađijaju, dala sam im novac i nakit koji su mi tražile. Potom su nestale. Ubrzo sam shvatila da sam žrtva prevare i da verovatno neću biti poslednja ukoliko ih ne prijavim - navodi žrtva.

Austrijski mediji pišu da je oštećena opisala prevarantkinje i pokazala im oglas preko kojeg je sa njima stupila i kontakt.

- Odmah su počeli da tragaju za dvema ženama, za koje se sumnja da su iz okoline Novog Sada. Jedna od njih je navodno i u Srbiji poznata kao vračara - pišu mediji i dodaju da je tamošnja policija zatražila pomoć i srpskih kolega kako bi što pre pronašli varalice.

Apel za građane - ne veruje vračarama!

Policija je upozorila građane na ovakve prevarante, naročito zbog toga što su novčani iznosi koje oni uzimaju od lakovernih veliki.

- Iza navodnih proroka i magova se uglavnom kriju obične varalice. Oni vrbuju nesrećne, bolesne i ljude sa velikim problemima, garantujući im rešenje i izlaz, ali od toga u većini slučajeva ne bude ništa - upozorili su građane iz austrijske policije, apelujući na njih da ne stupaju olako u kontakt sa nepoznatim ljudima preko društvenim mreža.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi