Američka vojska, Gvozdena brigada
Tanjug/AP 06-01-2017
Konstantin Kosačev

AP

Konstantin Kosačev, Foto: AP

Pročitajte još:

 

Komentarišući nedavnu izjavu Džona Ričardsona šef komiteta Saveta federacije Rusije za međunarodnu politiku upozorio je na ozbiljnost pomenute izjave, kao i na činjenicu da se još uvek niko od zvaničnika SAD nije povodom nje izjasnio.

- Njegove reči ne treba prihvatiti kao jednu u nizu gluposti od strane američkih zvaničnika. Prvo, on je izuzetno visoki zvaničnik najjače vojske sveta, a drugo, njegove reči još uvek niko nije osporio - istakao je on.

Američka vojska, Gvozdena brigada

Tanjug/AP 06-01-2017

Američka vojska, Gvozdena brigada, Foto: Tanjug/AP

Kosačov je rekao da nekažnjivost agresivne spoljne politike SAD dovodi do toga da tamošnji visoki zaničnici mogu sebi da dozvole ovakve izjave.

Preporučujemo i ovo:

 

- Njegove reči u potpunosti oslikavaju raspoloženje u Vašingtonu. Najopasnije je to što tamošnji političari i vojni zvaničnici gube kompas i prestaju da na adekvatan način posmatraju na svet - naglasio je.

Kosačov je ocenio i da je današnja situacija takva da, na primer, ceo svet razmatra da li bi Amerikanci trebalo da izvrše vojnu intervenciju na Venecuelu umesto da na sledećoj sednici Saveta bezbednosti UN sve zemlje zajedno "klepe Amerikance po ušima".

 

Podsetimo, rukovodilac vojno-pomorskih operacija američke vojske admiral Džon Ričardson pozvao je Vašington da pređe u ofanzivu na Rusiju i Kinu.

Komentari (1)

Сараџогла

10.02.2019 11:48

,,Најјача,, војска поражена у Вијетнаму!Погођен им је Пентагон - ФАБРИКА РАТОВА!Срушене ,,близнакиње,,!Послали унуке спашених авијатичара да бомбардују србе спасиоце?Највећи грех због чега амер испашта! ... Пожари,земљотреси,поплаве,урагани ... Кога год помажу од њих после страховито пострадају!Енглеске слуге.ПС.Питање је дана када ће им се албанци осветити?