Amerikanci počeli da se povlače iz Sirije!

Pukovnik Šon Rajan je rekao da zbog operativne bezbednosti neće iznositi detalje o vremenu, lokacijama ili kretanju vojnika.

 

Specijalci, Amerika
Amerika, Foto: Profimedia

Međunarodna koalicija za borbu protiv terorističke organizacije DAEŠ predvođena SAD započela je proces povlačenja iz Sirije, saopštio je portparol koalicije, a prenosi „Frans pres“.

Pukovnik Šon Rajan je rekao da zbog operativne bezbednosti neće iznositi detalje o vremenu, lokacijama ili kretanju vojnika.

Tramp je sredinom decembra prošle godine objavio pobedu nad terorističkom grupom DAEŠ u Siriji, ističući da je to jedini razlog za boravak američke vojske u toj zemlji.

Kasnije je portparolka Bele kuće Sara Sanders izjavila da su Sjedinjene Američke Države počele sa povlačenjem trupa iz Sirije, ali da pobeda nad DAEŠ-om ne znači kraj postojanja koalicije.

Ruski mediji podsećaju i da SAD i njihovi saveznici od 2014. godine vode operacije protiv DAEŠ-a u Iraku i Siriji, s tim što u Siriji deluju bez dozvole vlasti zemlje, koja takve akcije smatra okupacijom.

U zemlji se, kako dodaju, nalazi oko 2.000 američkih vojnika koji su zajedno sa Sirijskim demokratskim snagama kontrolisali teritorije na istoku i severoistoku, bogate prirodnim resursima.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi