NLO vanzemaljci
Profimedia
NLO vanzemaljci

Profimedia

NLO vanzemaljci, Foto: Profimedia

U novom izveštaju koji je odjeknuo kao bomba, otkriveni su novi detalji o tajnim istraživanjima NLO koje sprovodi Pentagon.

U dugačkom i detaljnom izveštaju objavljenom u petak, “Popular Mekaniks” se bavi zagonetnim Programom napredne identifikacije opasnosti od vazduhoplovstva (AATIP) Ministarstva odbrane.


Koristeći novac iz crnog budžeta pod okriljem Odbrambene obaveštajne agencije, AATIP je 2008. ugovorio privatnu kompaniju za svemirsku tehnologiju “Bigelov Aerospejs Advansd Spejs Stadis” (BAASS) kako bi dostavljao izveštaje američkoj Vladi o istraživanjima o neidentifikovanim letećim objektima, navodi magazin.

BAASS takođe poseduje račn u Juti, koji je kompanija predložila kao “moguću laboratoriju za proučavanje vanzemaljske inteligencije i mogućih interdimenzionalnih pojava”.

Dva ranije neobjavljena tehnička izveštaja, dostavljena putem ugovora, objavljena su u celosti ili delimično u časopisu “Popular Mekaniks”, u kojima su detaljno opisana medicinska dejstva kontakta s anomalijskim letećim objektima, učestalost neobjašnjivog fenomena u blizini nuklearnih silosa za balističke rakete, i još mnogo toga.

Izveštaj istrage nudi do sada neviđeni pogled u AATIP, čije je postojanje prvi put javno otkriveno objavljivanjem video zapisa USS o Nimicu 2017. godine.

Program AATIP zvanično je prestao da se finansira 2012. godine, mada mnogi upoznati sa materijom smatraju da se on možda nastavio pod drugim imenom, ili oblikom.
Tokom 2008. godine, Obaveštajna agencija DIA dodelila je BAASS-u ugovor vredan 10 miliona dolara za Program za napredni sistem upotrebe vazduhoplovnog oružja (AAVSAP).

BAASS, danas poznat kao “Bigelov Aerospejs”, osnovao je 1999. godine Robert T. Bigelov, vlasnik lanca hotela u Americi.
Zaljubljenik u svemirska putovanja I sve paranormalno, Bigelov je 1996. godine deo bogatstva koje je zaradio uložio u BAASS i kupovinu ranča Skinvoker u Juti, nakon što su tamo prijavljeni različiti čudni i paranormalni događaji.
Bigelov je predložio da se ranč koristi za proučavanje paranormalnih pojava, a poseta naučnik iz DIA-e 2007. godine možda je inspirisala stvaranje AATIP-a, piše “Popular Mekaniks”.

Astrofizičar Erik Dejvis podelio je ono što su mu kolege ispričale o iskustvu naučnika DIA-e u intervjuu sa istraživačem Džoom Murgjem.

3D predmet pojavio se u vazduhu ispred prikolice i promenio oblik poput promenljive topološke figure. Bilo je 3D i višebojno. Onda je nestalo ", rekao je.

Prema bivšem senatoru Hariju Reidu, sve što se dogodilo na ranču bilo je dovoljno da ubedi DIA u ozbiljnu istragu paranormalnih i NLO fenomena.

Nešto bi trebalo učiniti u vezi sa tim. Neko bi to trebalo da prouči ", rekao je Reid za “Njujork Magazin”.
Izveštaj BAASS iz 2009. godine, koji je Pentagon naručio, spominje Skinvoker ranč u Juti kao "moguću laboratoriju za proučavanje vanzemaljske inteligencije i mogućih interdimenzionalnih pojava".

Bigelov je 2016. godine prodao ranč za 4,5 miliona dolara kompaniji “Adamantijum Holdings”, korporaciji čiji pravi vlasnici nikada nisu pronađeni.

Nakon ove prodaje, svi putevi koji vode prema ranču bili su blokirani, ceo prostor je osiguran kamerama i bodljikavom žicom, a znakovi upozoravaju strance da se ne približavaju.
Svako ko se približi ranču sada prijavljuje da ga stražari odmah presretnu, i d aim traže da se momentalno udalje.