Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

 

* Uragan "Dorijan" se kreće ogromnom brzinom prema Floridi

* "Oko" uragana se formiralo na Atlantiku

* Ugrožena su i Karipska ostrva 

Predsednik SAD Donald Tramp proglasio je danas vanredno stanje na Floridi, gde se u naredna dva dana očekuje udar uragana "Dorijan".

Vašington u nok-daunu, jedina prednost koju imali im je ispala iz ruku, Pekingu je otvoren put do svetskog trona!

AUTOR: Sputnik; D.K. DATUM I VREME: 28.08.2019. 20:20 Pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton optužio je Kinu za krađu tehnologije letelice F-35 prilikom proizvodnje lovca pete generacije. Džon Bolton, Foto: Tanjug/AP "Zabrinuti smo zbog prenosa vojne tehnologije u Kinu. Na primer, vidimo da je kineski lovac pete generacije veoma sličan F-35.

Tramp je ovom odlukom odobrio federalnim agencijama da pruže odgovarajuću pomoć u provođenju vanrednih mera na Floridi da bi se pomoglo lokalnom stanovništvu, saopštila je Bela kuća, preneo je "Sputnjik".

Pročitajte još:

Nacionalni centar za uragane ranije je objavio upozorenja za severozapadni deo Bahama, gde se dolazak "Dorijana" očekuje u nedelju, 1. septembra, kao oluja treće kategorije.

Uragan bi potom mogao da pojača intenzitet na oluju četvrte kategorije i zahvati Floridu u ponedeljak, 2. septembra. Guverner Floride Ron Desantis već je proglasio vanredno stanje i pozvao građane da naprave zalihe hrane i vode za najmanje sedam dana.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista