NOVA ZABRANA STUPA NA SNAGU, KOSI SE SA USTAVOM! Amerikanci krenuli u masovne proteste, Tramp ih maksimalno podržava! (VIDEO)

Pristalice za pravo na nošenje oružja organizuju proteste u Virdžiniji nakon predložene čvršće kontrole naoružanja.

Protesti u Virdžiniji
Protesti u Virdžiniji, Foto: Youtube/Printscreen

Guverner Virdžinije, Ralf Nortam, izneo je nekoliko predloga Odboru za pravosuđe državnog Senata, koji će razmotriti dalje propise o kontroli oružja koji se primenjuju u ovoj saveznoj državi. Guverner je uveo vanredno stanje, izdavši zabranu za svako oružje u blizini Kapitola države Virdžinija uoči protesta, u strahu da bi demonstracije mogle postati nasilne.

Protivnici kontrole oružja okupljaju se u glavnom gradu Virdžinije, Ričmondu u znak protesta zbog predloženih mera za pooštravanje kontrole oružja u državi, u skladu sa 2. amandmanom Ustava SAD kojim se štite pojedinačna prava na držanje i nošenje oružja.

Predložene mere uključuju ograničenje kupovine oružja mesečno, obavljanje univerzalnih provera i dozvolu zabrane nošenja naoružanja u određenim javnim oblastima. Najsporniji predlog je da se dozvoli vlastima da privremeno oduzmu vatreno oružje od svakog koga procene potencijalno "opasnim".

Predsednik Tramp je u subotu tvitovao da je Drugi amandman američkog Ustava pod "ozbiljnim napadom" zbog politike koju sprovode demokrate, prenosi Sputnik.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi