Putin i Tramp
AP/Hau Dinh

 

Bombe, bombardovanje, avion, sirija

Profimedia.rs

Bombe, bombardovanje, avion, sirija, Foto: Profimedia.rs

 - Čujem da Rusija, Sirija i u manjoj meri Iran snažno bombarduju provinciju Idlib u Siriji i nasumično ubijaju mnoge nevine civile. Svet posmatra ovaj pokolj. Šta je cilj ovoga, šta će vam to doneti? Prekinite! - napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

 

U intervjuu sa novinarima na južnom travnjaku Bele kuće pre leta za Veliku Britaniju Tramp je istakao da mu se ne sviđa ono što se događa u Siriji sa Idlibom. „Upozorio sam ljude pre sedam meseci, zaustavio sam ih. Ne sviđa mi se ono što se dešava. Oni bez razlike ubijaju mnoge civile“, rekao je Tramp.

Pročitajte još:

Situacija u regionu Idliba se pogoršala početkom maja, a od 21. maja militanti svakodnevno vrše napade na položaje vladinih trupa. Posebno su se žestoke borbe odvijale u blizini sela Kafr Nabud. Osim toga, teroristi su počeli redovno da bombarduju rusku vazduhoplovnu bazu Hmejmim, a te napade uspešno odbijaju dežurne snage protivvazdušne odbrane.

Damask, Sirija

Profimedia

Ranije je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila da vazdušno-kosmičke snage Rusije izvode napade u Siriji isključivo na terorističke ciljeve koje su potvrdili obaveštajni podaci.