Hongkong
Tanjug/AP
Hongkong

Tanjug/AP

Hongkong, Foto: Tanjug/AP

Trampova administracija je u ponedeljak tražila da se "sve strane uzdrže od nasilja", a Vašington se opredelio da podrži "one koji teže demokratiji".

Naime, demonstranti su juče zauzeli aerodrom zbog čega je otkazano stotine letova. Neredi na ulicama prerasli su u krvave obračune, nakon što su napali pripadnike policije.

Senator SAD Mič Mekonel bio je mnogo direktniji.

PROČITAJ JOŠ:

- Svaki pokušaj nasilnog obračunavanja je potpuno neprihvatljiv... svet gleda - rekao je. Mediji ističu da su iste fraze korišćene i tokom Majdanskog protesta u Ukrajini.

Naravno, mirni demonstranti došli su do šlemova i fantomku, a na policiju su već počeli da bacaju i kamenje molotovljeve koktele. Pojedini su razapeli zastave bivših kolonizatora Velike Britanije, drugi SAD, tvrdeći da se zalažu za "slobodu, ljudska prava i demokratiju".

Ovakve scene nisu nikakva novost prilikom nasilnih pokušaja smena vlasti pod dirigentskom palicom Vašingtona i Londona.

Iako su njihovi uslovi ispinjeni, tražili su da se ne usvoji zakon koji bi Hongkongu dozvolio da izruči kriminalce Kini, demonstranti sada traže smenu gradske vlasti.

Policija upala na jahtu! Čuveni SRPSKI POLITIČAR i poznati kriminalac uhvaćeni zajedno!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 12.08.2019. 19:50 - 12.08.2019. 21:25 Evo šta se dešavalo. Rečna policija, Foto: MUP Alo! u sutrašnjem broju otkriva kako je jedan opozicioni političar u usponu, uhvaćen u nedelju veče u društvu osuđivanog ubice. VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE! Velika akcija na Andrićevom vencu, otvaraju SVE PRILAZE!

Obojene revolucije su tehnika smene vlasti koju su razvili stratezi SAD, a koje sprovode diplomate i nevladine organizacije. Oslanjaju se na iskorišćavanje legitimnih problema lokalne populacije, pojačavajući uticaj novcem i malom grupama aktivista. Cilj je isprovocirati vlasti u nasilni obračun sa demonstrntima kako bi se uništio njen legitimitet.

Kako piše ruski "RT", prototip ove operacije je izveden 5. oktobra 2000. godine u Srbiji. U "najboljem scenariju", kao što je to bilo u Srbiji, broj žrtava je malo, ali su državne institucije razvaljene i korumpirane. Ukrajina, Sirija ili Libija su "najgori scenariji", građanski rat ili anarhija, sa hiljadama mrtvih.

BONUS VIDEO: