"Plan je bio da otmemo Madura i odvedemo ga u SAD"

Alo.rs/N.A. | vesti 2020-05-06 21:26:43 2020-05-06 21:26:43

Venecuelanski lider optužio je američkog predsednika Donalda Trampa i američkog državnog sekretara Majka Pompea za organizaciju neuspele invazije na Venecuelu

EPA

Uhapšeni zbog pokušaja ubistva 

„Trebalo je da dođemo u Karakas i zauzmemo aerodrom. Plan je bio da obezbedimo dolazak aviona i da prenacimo Madura u SAD“, rekao je jedan od pritvorenika.
Video-snimak saslušanja saradnika privatne kompanije koja se bavi obezbeđenjem „Silverkorp“ Luka Denmana objavljen je na Tviter stranici venecuelanskog predsednika.

Venecuelanski lider optužio je američkog predsednika Donalda Trampa i američkog državnog sekretara Majka Pompea za organizaciju neuspele invazije na Venecuelu, koja je izvedena 3. maja.

Invazija

„Da je to (invazija) uspelo, oni (SAD) bi pokušali da izazovu eskalaciju sukoba. Za to su odgovorni Donald Tramp i Majk Pompeo“, izjavio je Maduro tokom konferencije za štampu u Karakasu.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije osudilo je danas postupke plaćenika, koji su pokušali da izvrše invaziju na Venecuelu sa ciljem da izvedu teroristički napad.

„Postupci plaćenika zaslužuju bezuslovnu i odlučnu osudu“, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Expand player
Pogledajte više