RASISTIČKI ISPAD U PRODAVNICI Umesto zaštitne maske, nosio kapuljaču Kju-kluks-klana (VIDEO)

U Kaliforniji su vlasti preporučile da se zbog epidemije korona virusa nose maske ili druge pokrivalice za lice

KKK
KKK, Foto: PrintscreenYoutube

Kju-kluks-klan 

Muškarac je snimljen sa belom kapuljačom sa prorezima za oči, karakterističnom za pripadnike KKK, poznate po rasističkim ispadima, kako kupuje voće u supermarketu Von.

Muškarac iz San Dijega napravio je uzbunu u tom gradu na jugu Kalifornije kada je ušao u prodavnicu sa kapom ozloglašenog Kju-kluks-klana (KKK) i oglušio se o zahteve zaposlenih da skine kapu.

U Kaliforniji su vlasti preporučile da se zbog epidemije korona virusa nose maske ili druge pokrivalice za lice, a policija San Dijega sada istražuje slučaj.

Muškarac je snimljen sa belom kapuljačom sa prorezima za oči, karakterističnom za pripadnike KKK, poznate po rasističkim ispadima, kako kupuje voće u supermarketu Vons.

Uznemirujući događaj 

"Ovo je uznemirujući događaj kako za naše korisnike, tako i za naše saradnike i razmatramo kako da izbegnemo takve situacije u budućnosti", navela je kompanija Vons.

Kako se navodi, incident je veoma uznemirio kupce.

Bele kapuljače sa prorezima za oči bile su karakteristika grupe KKK poznate po mržnji prema pripadnicima crne rase, a koji su nosili belu odoru i kapuljače da prikriju identitet dok su vršili nasilje.

Iako je grupa postala manje javna u 21. veku, pojedini Amerikanci i dalje koriste simbole grupe, piše CNN.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi