vojska
EPA
vojska

EPA

vojska, Foto: EPA

Nevidljivi neprijatelj 

Američka vojska koristi internetsku igru Vor Tander za podučavanje taktika tenkovskih trupa, dok su vojnici u Teksasu pod blokadom zbog koronavirusa, objavio je blog Servis Vizual IDS. Prema izveštaju, vojnici u Fort Hudu u Teksasu sprovode vežbe.

Vežbe

"Ideja je nastala nakon što su postavljena ograničenja mogućnosti obuke kako bi se zaštitila vojska", rekao je kapetan Majk Manugijan za blog. „Imamo puno vojnika koji u slobodno vreme uživaju u video igrama, razgovarajući sa mnogima od njih saznali smo da mnogo igraju tenkovske igara i tako smo započeli istraživanje prilika“.

Jedinice 6. eskadrile, 9. tenkovskog puka, 3. borbene ekipe 3. oklopne brigade, 1. konjičke divizije, koje su prethodno bile raspoređene u Južnoj Koreji, nadoknađuju nedostatak delatnosti obukom u igri. Vojnici manevrišu M1A2 Abrams i koriste postupke iz stvarnog života u Vor Tanderu, jer bi to trebalo povećati njihovu efikasnost.

Sesija

"Tipična sesija obično započinje kratkim izveštajem vođe odseka ili vođe voda, posle čega slede probe. Takođe će uključivati i neophodna čitanja iz priručnika za obuku. Posade će se sastati na mreži i izvršiti obuku za taj dan. Nakon obuke, oni će obaviti naknadni pregled radi diskusije o naučenim lekcijama i načinima da se poboljšaju ", navodi se u izveštaju.