sekta
PrintscreenTwitter
sekta, Foto: PrintscreenTwitter

Osumnjičeni Frenk Kolt (pseudonim) odgovara pred Okružnim sudom u Sidneju osam godina nakon što se saznalo da oko 40 članova klana žive bez struje, vode i toaleta na zabačenom seoskom imanju u Novom Južnom Velsu.

Pedesetogodišnjak se izjasnio da nije kriv za silovanje nećake Petre na zadnjem sedištu automobila u februaru 2010, a na suđenju je rečeno da njih dvoje, kao i mnogi drugi članovi porodice, imaju istog oca.

- Pokušala sam da se odbranim, ali nije me slušao. Šutirala sam ga i udarala pesnicama, vukla sam ga za kosu – izjavila je Petra, kojoj je to takođe pseudonim.

Kako prenosi "Dejli mejl", sumnja se da ju je i drugi rođak seksualno zlostavljao dok je još bila dete.

- To nije bila tajna u porodici. Njeni roditelji su to znali… I rekli su da drži jezik za zubima. – izjavila je tužilac Ketrin Džefriz.

Na ročištu je emitovan snimak iz 2018, na kome se čuje kako Petra govori policiji da ona, Frenk i njena majka imaju istog biološkog oca – Tima Kolta, koji je i otac jedanaestoro dece njene majke i petoro dece njene tetke.

Porodica se više puta selila: živeli su u Viktoriji, Južnoj Australiji i Zapadnoj Australiji. Prema rečima tužioca Ketrin Džefiz bila je to “ogromna porodica, koja je živela zajedno na različitim, prilično usamljenim lokacijama, a tužiteljka nije išla u školu”.

Posle smrti patrijarha Tima Kolta u Zapadnoj Australiji 2009, porodica je 18 meseci živela na selu u Novom Južnom Velsu. Te noći u februaru 2010. Petra se posvađala s majkom i izašla da se prošeta, kada je prošla pored Frenkovih kola.

- Zgrabio me je otpozadi i gurnuo u kola – opisala je ona.

Napad je trajao 10-15 minuta, a zatim ju je izbacio iz kola zajedno sa stvarima i viikao da je “nezahvalna ku**a i svinja”.

Danas 27-godišnja devojka kaže da je ovo prvi put da opisuje uvrede koje je izgovorio. Godine 2013. bila je u policiji u Viktoriji i rekla da živi u “sekti”, ali je to kasnije demantovala pred inspektorima u Novom Južnom Velsu.

- Živim u sekti, nikad nisam išla u školu – rekla je policiji u Svon Hilu (Viktorija).

- Sve moje tetke, stričevi, rođaci spavaju jedni s drugima – rekla je tada, ali je kasnije u Orindžu (Novi Južni Vels) izjavila da nije bila “pri čistoj svesti” i da je bila pod dejstvom “oksikontina”.