PANIKA U PIREJU Stiže kruzer sa zaraženima korona virusom!

Kruzer "Majn šif 6", na kojem je 12 članova posade testirano pozitivno na korona virus, trebalo bi da sutra rano ujutru pristane u luku u grčkom gradu Pireju, saopštili su danas zvaničnici.

Kruzer Majesty of the Seas
Kruzer Majesty of the Seas, Foto: Wikimedia

Kruzer, na kojem se nalazi 999 putnika i 666 članova posade i osoblja, trebalo bi da pristane sutra oko pet časova ujutru, ali niko neće smeti da se iskrca iz njega, prenosi ANA.

Na kruzer, koji plovi pod zastavom Malte, ukrcaće se članovi Nacionalne organizacije za javno zdravlje kako bi ponovo testirali 12 članova posade i ostatak posade i osoblja broda.

Da li se pridržavate propisanih epidemioloških mera?

Ukupan broj glasova: 47

  • Da: 68% (32)
  • Ne: 6% (3)
  • Uglavnom: 26% (12)

Planirana maršuta kruzera uključivala je, pored Pijera, luku Iraklion na Kritu i luku na Krfu.

Prethodno je objavljeno da bi kruzer, koji je isplovio iz Irakliona i stigao danas na egejsko ostrvo Milos, trebalo da se vrati na Krit.

Brod je, u skladu sa protokolima EU, spreman da stavi u izolaciju zaražene osobe u kabinama koje se zasebno provetravaju.

Prema navodima zvaničnika civilne zaštite, svi putnici su bili u obavezi da predaju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, pre ukracavanja na brod.

Niko od članova posade nije se iskrcao sa broda tokom krstarenja, napominju zvaničnici.

Grčko Ministarstvo brodarstva prethodno je saopštilo da je utvrđeno je da je 12 članova posade "Majn Šif 6" zaraženo virusom nakon što je obavljeno 150 nasumičnih testova.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi