Demonstranti iz Belorusije ponižavani pred celom nacijom, morali da daju OBEĆANJE (VIDEO)

Alo.rs/N.A. | vesti 2020-08-13 13:36:49 2020-08-13 13:36:49

Na snimku koji je objavio analitičar Aleks Kokčarov na Twitteru, vide se mladići i devojke s rukama u lisicama, prvo okrenuti prema zidu, a zatim prema kameri.

Twitter Printscreen

Beloruska televizija objavila je video snimak nekih od uhapšenih demonstranata, od kojih su neki krvavi i s drugim vidljivim povredama. Policajci ih pred kamerom pitaju žele li i dalje revoluciju.

Samo ministarstvo unutrašnjih poslova priznalo je da je policija u gradu Brestu, osim uobičajnim suzavcem, gumenim mecima i šok-granatama, pucala i vatrenim oružjem na demonstrante i da je jedan demonstrant ustrijeljen.Takođe, ministarstvo je juče saopštilo da je 6 hiljada demonstranata uhapšeno u tri noći protesta. Jutros je pak saopštilo da je uhapšeno još 700 demonstranata tokom noći, čime se ukupni broj popeo na gotovo 7 hiljada – u zemlji s manje od 10 miliona ljudi.

A sada je beloruska televizija objavila i snimak nekih od uhapšenih demonstranata, koji su vidno povređeni i uplašeni.

“Hoćemo li još praviti revoluciju? Nikad više”

Na snimku koju je objavio i analitičar Aleks Kokčarov na Twitteru, vide se mladići i devojke s rukama u lisicama, prvo okrenuti prema zidu, a zatim prema kameri, prenosi Avaz.

Podsetimo, Lukašenko je, prema službenim rezultatima, osvojio oko 80% glasova, a glavna opoziciona kandidatkinja Svetlana Tihanovskaja samo oko 10%. Ona je nakon izbora prvo nestala, a zatim pobjegla u Litvaniju zbog vlastite sigurnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više