Argentina
Printscreen
Argentina, Foto: Printscreen

Tom prilikom je upotrebljena neverovatna količina kamenica i betonskih blokova koji su naprosto uništili zaštitnu opremu policajaca.Po svemu sudeći veći broj policajaca je pretrpeo teške povrede opasne po život, a pretpostavka je da u sukobima ovakvog inteziteta ima i poginulih.

Argentina, Buenos Arjes – Ovu zemlju u poslednje vreme potresaju veliki nemiri praćeni velikim izlivom nasilja na ulicama. Gnevni građani protestuju protiv antikorona mera vlade koju predvodi predsednik Aleberto Fernandez, što je dovelo do pada životnog standardna u zemlji. Ekonomskoj krizi se ne vidi kraj, a ukupna situacija svakog časa može da krene nekontrolisanim smerom. U sukobima je povređeno na stotine demonstranata i policajaca, a ima i poginulih.

Na video snimku u nastavki tekste se vidi brutalan obračun demonstranata sa policijskim kordonom u Buenos Arjesu-Argentina. Tom prilikom je upotrebljena rekordna količina kamenica i betonskih blokova koja je naprosto uništila zaštitnu opremu policajaca. Veći broj policajaca je pretrpeo teške povrede opasne po život, a sumnja se da ima i poginulih.

Inače već više od mesec dana traju protesti u više argentinskih gradova, protiv vlade predsednika Alberta Fernandeza.Najmanje 25.000 ljudi marširalo je u glavnom gradu Buenos Ajresu.

Građani protestuju zbog vladinog odgovora na pandemiju korona virusa i zbog ekonomske krize u zemlji, kao i zbog zakona o reformi pravosuđa koji je predložio Fernandez.Protesti su održani i u drugim argentinskim gradovima – Kordobi, Mar del Plati i Rosariu. Krajem avgusta je argentinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u toj zemlji korona virusom zaraženo 299.126 ljudi, a da je umrlo 5.814 osoba, penosi Bog Rata.

PROČITAJTE JOŠ: